Sari la conținut

4 moduri în care vremea rece vă distruge pielea. Când e cazul să vă faceți griji

România este lovită de un val de aer rece
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Va fi însă o încălzire de scurtă durată

4 moduri în care vremea rece vă distruge pielea. Este evident că valul rece de aer poate dăuna contului bancar. Milioane de persoane au fost forțate să ridice încălzirea în case, în ciuda crizei care ne bântuie, deoarece temperaturile înghețate și-au făcut prezența în toată Europa și nu numai.

De asemenea, această perioadă de frig a anului poate crește în continuare șansele de îmbolnăvire. Acest lucru se datorează faptului că frigul îți slăbește corpul, îngreunând sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor și să se regleze.

4 moduri în care vremea rece vă distruge pielea

Dar, potrivit unui medic dermatolog, condițiile înghețate vă pot deteriora și pielea și o pot pune în pericol în patru moduri, uneori grave.

1.Urticaria la frig: Urticariile sunt umflaturi mici, cu mâncărimi ale pielii, care afectează de obicei extremitățile corpului, cum ar fi degetele de la picioare, degetele de la mâini, călcâiele, urechile și nasul.

„Urticaria e cauzată de frig care provoacă vasospasme în vasele de sânge care reduce aportul de sânge”, a declarat medicul estetician Ahmed El Muntasar, potrivit The Sun. 

Erupțiile cutanate pot fi incomode, dar rareori cauzează daune permanente. În mod normal, se vindecă în câteva săptămâni dacă se evită expunerea ulterioară la frig.

2. Degeraturi: Degetele de la mâini, de la picioare, urechi sau orice iese din corp pot fi expuse riscului de degerături, deoarece există o cantitate redusă de sânge. Simptomele degerăturilor încep de obicei cu părțile afectate senzația de frig și durere.

Dacă degerăturile sunt lăsate să progreseze, țesutul afectat poate muri și va trebui amputat pentru a preveni infecția.

3. Infecție: Vremea rece poate lăsa adesea pielea uscată. Odată ce pielea este deshidratată, este mai probabil să se inflameze și este mai probabil să se infecteze, deoarece creează fisuri în stratul superior al pielii.

Persoanele cu eczeme sunt în mod deosebit expuse riscului de infecție, deoarece pielea lor este în mod natural mai uscată și predispusă la crăpare.

4. Paniculita la rece: Paniculita, care apare sub formă de noduli măriți, roșii și dureroși pe piele, se dezvoltă între 12 și 72 de ore după expunerea la frig.

„Este o afecțiune foarte rară, nu apare foarte des. „De obicei, se datorează modificărilor depunerii de grăsime la copii, deoarece copiii au exces de apă și grăsime când sunt foarte mici, care se schimbă pe măsură ce trece timpul, pe măsură ce mușchii noștri se dezvoltă”, a spus dr. Ahmed. 

De obicei, aceste afecțiuni se rezolvă de la sine, evitând expunerea la frig și contactul direct cu produsele congelate.

Cum să-ți protejezi pielea de frig și când e cazul să vezi un medic

Cel mai bun sfat în ceea ce privește vremea mai rece pe piele este aplicarea unor cantități generoase de cremă hidratantă. Acest lucru nu numai că acționează ca o barieră pentru mediul rece, dar ajută și la menținerea pielii protejată și bine hidratată.

Acest efect de hidratare este cel care ajută la crearea unei bariere în mediul înconjurător pentru a împiedica descompunerea pielii și a deveni mai iritată.

În cazul în care vă faceți griji în legătură cu pielea dvs., programați-vă la medicul de familie..

Dacă pielea ta începe să devină vizibil uscată, ai mâncărime, e dureroasă sau are infecții cu siguranță trebuie să fii văzut de un medic de familie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel