marți, iulie 5, 2022

Medicul dumneavoastră vă împinge să faceți o colonoscopie, dar instinctul dumneavoastră vă spune să nu o faceți? Dacă da, este timpul să privim către acest fruct țepos pentru a îmbunătăți sănătatea colonului. Cercetările arată că bromelaina, un grup de enzime cu mai multe fațete găsite în carnea și sucul de ananas, are efecte profunde în tractul gastrointestinal.

Bromelaina a fost identificată pentru prima dată la sfârșitul anilor 1800 și apoi a fost aprobată pentru a trata umflăturile și inflamația. Funcționează parțial prin liniștirea moleculelor care activează procesul inflamator și este disponibil ca supliment.

Te-ar mai interesa: Ai mâinile și picioarele mereu umflate? Retenția d...


Bromelaină Beneficiul pentru sănătate #1

Într-un studiu publicat în noiembrie 2014, eficacitatea bromelainei și N-acetilcisteinei ca agenți unici și în combinație au fost evaluate pentru capacitatea lor de a trata liniile celulare de carcinom gastrointestinal uman cu fenotipuri și caracteristici diferite și au fost explorate mecanismele de acțiune. Cercetătorii au descoperit că efectele pozitive par să rezulte din oprirea ciclului celular, apoptoză (moartea programată a celulelor) și degradarea componentelor celulare inutile sau disfuncționale.

Bromelaină Beneficiul pentru sănătate #2

Un alt studiu recent al bromelainei a investigat capacitatea acesteia de a opri răspândirea celulelor canceroase și de a le face să moară conform programului. Cercetătorii au descoperit că bromelaina a redus proliferarea celulară și a promovat moartea la timp a celulelor canceroase, făcându-le astfel inofensive. Pe lângă acțiunea sa antioxidantă puternică, bromelaina a redus și expresia genelor cunoscute pentru a promova cancerul. In vivo, bromelaina a redus dezvoltarea polipilor induși și a tumorilor.

Te-ar mai interesa: Infuzie de schinduf, planta tinereții veșnice. Cel...

Bromelaină Beneficiul pentru sănătate #3

Mai mult, un studiu a investigat efectele bromelainei în patru linii celulare gastrointestinale umane. Cercetătorii au descoperit că bromelaina a avut efecte citotoxice într-un grup de celule umane de carcinom gastric și de colon, dar a lăsat celulele sănătoase neatinse. Bromelaina funcționează prin mai multe mecanisme, inclusiv promovarea directă a morții celulelor canceroase și afectarea supraviețuirii celulelor canceroase prin blocarea căilor și reducerea oncoproteinelor, care sunt proteine care pot provoca transformarea unei celule sănătoase într-o celulă canceroasă.

Te-ar mai interesa: Alimente banale care te pot omorî dacă le consumi ...

Bromelaină Beneficiul pentru sănătate #4

Un studiu din 2010 a constatat că suplimentarea dietei pe termen lung cu suc de ananas congelat proaspăt sau nepasteurizat scade neoplazia asociată inflamației la nivelul colonului. Neoplazia este formarea sau prezența unei noi creșteri anormale de țesut.

Alte cercetări au documentat eficiența bromelainei de a micșora multe tipuri de tumori prin capacitatea sa de a dizolva fibrina, materialul de apărare pe bază de proteine care acoperă multe tipuri de tumori. S-a dovedit că bromelaina este eficientă în oprirea metastazelor și în protejarea formării ADN-ului.

Te-ar mai interesa: Ce tipuri de cancere se moștenesc. Mare atenție da...

Bromelaină vs. Big Pharma

Spre deosebire de acțiunea medicamentelor farmaceutice care vizează anumite pete din organism, medicamentele naturale precum bromelaina acționează pe scară largă. Când decideți să faceți din ananas un element de bază în dieta dvs. sau să adăugați un supliment de bromelină la rutina zilnică, veți obține protecție împotriva multor tipuri de cancer.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private