Sari la conținut

4 motive pentru care trebuie să consumi alimente amare în fiecare zi

cafea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Pericolele consumului excesv de cofeină

4 motive pentru care trebuie să consumi alimente amare în fiecare zi! Consumul alimentelor amare au beneficii multiple pentru sănătate. Dar mulți oameni nici măcar nu bănuiesc acest lucru. Desigur, în acest caz nu este vorba despre alimente arse, ci despre unul cu un gust amar natural. Acesta nu numai că poate ajuta digestia, dar chiar poate întineri organismul și purifica ficatul.

Beneficiile consumului de alimente amare

Există mulți oameni în lume care iubesc alimentele dulci sau picante. Dar mult mai puțini sunt cei care preferă alimentele amare. Grapefruit, broccoli și chiar și cafeaua, toate au un gust amar și nu tuturor le place.

alimente amare
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Potrivit nutriționistului rus Dr. Anna Sapolovich, există 4 motive pentru a include acest tip de alimente în dieta fiecăruia. Medicul explică faptul că există chiar și „sindromul de deficiență amară”.

Unii cercetători sugerează că tocmai din cauza lipsei de alimente amare oamenii pot avea probleme digestive.

„Nu exagerez dacă spun că amăreala este principalul ajutor al digestiei. Este capabilă să susțină activitatea tractului gastro-intestinal chiar mai bine decât multe medicamente”, spune Dr. Anna Sapolovici.

Expertul explică faptul că, în acest caz, nici măcar nu este necesar să se consume o cantitate mare din alimentele respective.

Dependența de cafea amară a fost asociată cu psihopatia Consumul acesteia activează producția de salivă, care descompune carbohidrații complecși. Începe secreția de acid gastric.

Alimentele amare au un efect benefic asupra funcției hepatice

Ca urmare, pancreasul începe să producă enzime digestive. Cine are nevoie de astfel de alimente – în primul rând sunt cei care suferă de exces de greutate, precum și: persoanele cu o dorință irezistibilă de a consuma dulciuri cei care suferă de constipație și balonare persoanele cu acnee cei cu un nivel ridicat de insulină în sânge, potrivit doctorului Sapolovici, amăreala din alimente are un efect benefic asupra funcției hepatice, potrivit actualno.com.

„Ne susține vezica biliară și, prin urmare, ficatul. Stimulează producția de bilă. Permiteți-mi să vă reamintesc că avem nevoie de bilă în procesul digestiv pentru a digera grăsimile în primul rând. Este, de asemenea, un antiseptic natural”, spune expertul. „Apropo, nu cu mult timp în urmă, oamenii de știință au descoperit că și cafeaua neîndulcită este bună pentru ficat.

Cercetătorii de la Universitatea din Southampton au analizat informații despre 500.000 de persoane și au descoperit că persoanele care beau cafea în fiecare zi sunt cu 20% mai puțin predispuse la diverse boli de ficat. De asemenea, băutorii de cafea aveau un risc cu 49% mai mic de deces din cauza bolilor legate de acest organ”, adaugă medicul.

Alimentele cu un gust amar pot întineri organismul. De exemplu, potrivit biologului genetician Irina Maltseva, este mai bine să nu aruncați castraveții amari. Substanțele care le dau gustul amar ajută la eliminarea celulelor vechi și disfuncționale din organism. Părțile amare ale castraveților declanșează mecanisme care promovează autofagia.

Mai mult: Știai că alimentele amare sunt atât de bune pentru tine? Ce alte alimente amare merită atenție: sfecla roșie ridichi ierburi aromatice (pelin, brusture, calendula) legume cu frunze (rucola, pătrunjel, coriandru) condimente (șofran, scorțișoară, turmeric)

În plus, alimentele amare au un efect benefic asupra stării inimii și a vaselor de sânge. De exemplu, oamenii de știință americani au descoperit că ciocolata neagră previne formarea cheagurilor de sânge și ajută la restabilirea flexibilității arterelor. Toate acestea se datorează flavonoidelor – coloranți naturali din alimente care dau pur și simplu ciocolatei un gust amar.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel