luni, august 8, 2022

4 semne că te-ai infectat cu Covid după ce ai făcut vaccinul anti-covid. Simptome la care să fii atent.

Principalele simptome ale coronavirusului au fost bine documentate de la începutul focarului de anul trecut. O temperatură ridicată, o tuse nouă, continuă și o pierdere sau schimbare a simțului mirosului sau gustului sunt lucrurile cheie care trebuie luate în considerare. Dar ce se întâmplă odată ce oamenii au făcut vaccinul Covid?

Te-ar mai interesa: Cel mai sănătos și eficient exercițiu, potrivit pe...

Oamenii de știință de la King’s College din Londra au dezvăluit că este încă posibil să vă infectați cu coronavirus după ce ați făcut vaccinul anti-covid, deși acest lucru se întâmpla în număr foarte mic. Cercetătorii au dezvăluit acum patru simptome Covid diferite pentru cei care se infectează cu virusul SARS-CoV-2 după ce au fost vaccinați.

Au fost examinate date de la aproximativ 1,1 milioane de persoane ce au primit serul din decembrie anul trecut şi până la mijlocul lunii mai, potrivit publicației Mirror. Datele arată că 2.278 de adulţi s-au infectat după vaccinare, ceea ce înseamnă doar 0,2%. Procentul scade şi mai mult pentru cei care aveau ambele doze, aproximativ 0,03%.

Te-ar mai interesa: Miauuuu Mulți Ani pisicești! 8 august, Ziua Intern...

4 semne că te-ai infectat cu Covid după ce ai făcut vaccinul anti-covid

Cercetătorii au identificat și o serie de simptome care sunt cel mai des întâlnite în cazul celor infectați după vaccin. Printre acestea se numără:

Strănutul

Deşi nu este inclus ca unul dintre simptomele principale ale bolii, oamenii de ştiinţă spun că strănutatul trebuie să fie atent monitorizat. Strănutul a fost cu 24% mai frecvent la persoanele cu vârsta sub 60 de ani, care au făcut Covid după ce au fost vaccinul.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă când visezi o persoană care a murit. A...

Probleme de respiraţie

Chiar dacă pot fi declanşate din mai multe motive, Covid este cu siguranță unul dintre ele. Persoanelor cu dificultăți de respirație le este recomandat să facă un test pentru depistarea bolii.

Durerile de urechi

Un alt potențial simptom este durerea de ureche. Dacă suferiți de dureri de urechi în zilele de după administrarea vaccinului, ar putea fi un semn că v-ați infectat.

Te-ar mai interesa: 15 mituri despre cancer. Medic român: Vă recomand ...

Inflamarea ganglionilor

Este un simptom mai rar întâlnit, dar trebuie luat în calcul.

De asemenea, studiul a constatat că cei care au fost vaccinați împotriva virusului au fost mai puțin susceptibili de a raporta oricare dintre simptomele coronavirusului. Cei studiați au avut cu aproape 70% mai puține șanse de a avea febră față de cei care nu au fost vaccinați și 55% mai puțin probabil să fie obosiți.

Te-ar mai interesa: Atenție! Frica de boală atrage boală. Pune în apli...

Cercetarea a studiat mii de oameni din Marea Britanie folosind aplicația ZOE Covid Symptom Study. Cei care studiază datele au descoperit că aproape 2.400 de persoane au raportat un test Covid pozitiv după prima lor doză de vaccin din 1,1 milioane de utilizatori de aplicații – 0,2%.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private