luni, septembrie 26, 2022

4 simptome că ai Covid, chiar dacă ești vaccinat cu ambele doze.

Vaccinarea anti-covid ajută la reducerea șanselor de a vă infecta cu Covid sever, dar asta nu înseamnă că nu veți mai face deloc. Vaccinarea împotriva COVID-19 vă oferă o protecție neprețuită împotriva unui caz sever de virus.

Cu toate acestea, puteți încă să contractați și să transmiteți mai departe Covid, odată ce sunteți vaccinat cu una sau două doze de ser anti-covid.

Te-ar mai interesa: Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail ...

Noile cercetări au determinat simptomele de care puteți avea parte dacă vă infectați cu Covid-19, după vaccinarea dublă. Mai mult, acestea pot fi diferite de simptomele cheie obișnuite. De fapt, există patru simptome, în special, care s-au dovedit a fi cele mai frecvente în rândul persoanelor care s-au vaccinat cu ambele doze.

Paradoxal, niciuna dintre aceste patru simptome nu figurează pe lista oficială a Regatului Unit. Reamintim cele trei semne fizice care sunt listate oficial ca indicatori ai COVID în Marea Britanie. Acestea sunt: o temperatură ridicată, o tuse continuă și o pierdere sau schimbare a simțului mirosului sau gustului.

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială. Numerele la care trebuie să f...

4 simptome că ai Covid, chiar dacă ești vaccinat cu ambele doze

ZOE COVID Symptom  este o aplicație care solicită voluntarilor să monitorizeze orice simptome pe care le au, precum și înregistrarea rezultatelor testelor COVID și dacă au fost vaccinate.

Astfel, cercetările din studiul Zoe Covid au găsit un model diferit de simptome la cei care au primit două doze ale vaccinului anti-covid. Cercetarea, care a atras sute de milioane de rapoarte de auto-sănătate de la utilizatori din întreaga țară, a constatat că cele mai mari simptome COVID după vaccinarea cu cele două doze de vaccin anti-covid sunt:

Te-ar mai interesa: Declarații șocante! Dr. Streinu-Cercel rupe tăcere...

  • Durere de cap
  • Curgerea nasului
  • Strănut
  • Durere de gât

Într-o altă parte a raportului, studiul ZOE a declarat că a constatat că „mai puține simptome au fost raportate într-o perioadă mai scurtă de timp de către cei care au fost vaccinați doar cu prima doză, sugerând că se îmbolnăvesc mai puțin grav și se îmbunătățesc mai repede”.

Acest lucru indică faptul că vaccinurile funcționează eficient pentru a minimiza răspândirea bolilor severe, ceea ce va reduce spitalizările și decesele.

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

Potrivit cosmolitan.com.uk, aceste descoperiri recente se alătură apelurilor făcute de un grup de oameni de știință din Marea Britanie, pentru extinderea listei oficiale a simptomelor COVID.

„Mulți oameni infectați nu prezintă simptomele utilizate în lista oficială a simptomelor Covid”

Într-un articol recent publicat în British Medical Journal (BMJ), experți, printre care profesorul Calum Semple (care face parte din comitetul guvernamental Sage) și dr. Alex Crozier, cercetător biomedical de la UCL, au subliniat că simptomele „neoficiale” sunt acum cel mai frecvent observate în cazuri COVID pozitive.

Te-ar mai interesa: Vestea pe care credincioșii trebuie să o afle! Mân...

Astfel de simptome includ:

  • dureri de cap,
  • nas înfundat și/sau curgător,
  • slăbiciune sau oboseală,
  • dureri musculare,
  • pierderea poftei de mâncare 
  • dureri în gât.

Oamenii de știință britanici au transmis guvernului lor că „mulți oameni infectați nu prezintă simptomele utilizate în lista oficială a simptomelor Covid”, iar concluziile studiului ZOE par să confirme acest lucru.

Astfel, a-a constatat că simptomele „tradiționale” anterioare, adică tuse persistentă, anosmie (pierderea mirosului) și febră, se situează pe lista celor mai frecvent observate simptome în rândul celor dublu vaccinați (precum și a celor parțial vaccinați sau nevaccinați), la pozițiile 8, 11 și respectiv 12.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private