joi, martie 30, 2023

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford testează Ivermectina pe persoanele peste 50 de ani, pentru a vedea dacă poate fi folosită în cazurile de Covid, relatează BBC.

Studiul va compara persoanele cărora li s-a administrat medicamentul cu pacienţii care primesc tratamentul clasic în cazurile de Covid conform schemei prescrisă de NHS.

Medicamentul a devenit controversat după ce utilizarea lui a fost promovată în America Latină şi Africa de Sud, în ciuda faptului că până acum nu s-a dovedit că ar ajuta în cazurile de Covid.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

Studiile anterioare ale Ivermectinei au fost, în general, efectuate la scală mică sau pe grupuri restrânse.

Ivermectina este utilizată cel mai frecvent pentru tratarea infecţiilor parazitare, însă în testele de laborator s-a dovedit că poate omorî şi viruşii. Potrivit primelor cercetări, dozele administrate la oameni sunt mult mai mari decât cele prescrise de obicei.

Dr. Aurora Baluja, anestezist și medic de îngrijire critică, a spus că Ivermectina este administrată adesea în anumite părți ale lumii, unde există incidențe mari de infecții parazitare.

Deşi au existat unele rezultate „promiţătoare” în cadrul unor studii mici, profesorul Richard Hobbs a spus că ar fi „prematur” să recomandăm Ivermectina în cazurile de Covid.

Te-ar mai interesa: Breaking News! Plăcinta dobrogeană este OFICIAL ro...

Studiile observaţionale includ persoane care iau deja medicamentul, mai degrabă decât să îl dea unui grup reprezentativ al populaţiei. Aşadar, studiile nu reuşesc să ţină cont de diferenţele dintre tipurile de persoane care ar putea alege tratamentul.

Un studiu observațional a sugerat anterior că antibioticul Azitromicină ar putea ajuta pacienții cu Covid – dar studiul Principle a arătat ulterior că medicamentul este ineficient.

Te-ar mai interesa: Șapte alimente care hrănesc creierul și previn pie...

Încercările precum studiulPrincipiul sunt văzute ca „etalonul aurului”, deoarece măsoară efectele medicamentului și nu ale altor factori.

În ciuda lipsei unor dovezi clare până acum, Ivermectina a fost preluată de medici sau de persoane fizice  în țări precum Brazilia, Bolivia, Peru, Africa de Sud și SUA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private