Sari la conținut

45 de femei cu cancer mamar, cursă ciclistă de 4.000 km între Franța și România. Cursa se încheie mâine, la Casa Olimpică

45 de femei cu cancer mamar, cursă ciclistă de 4.000 km între Franța și România. Cursa se încheie mâine, la Casa Olimpică.

Peste 45 de femei, membre ale Asociației Casiopeea, care au plecat pe bicicletă de la Paris, pe 17 septembrie 2021, vor sosi mâine, 16 octombrie, în jurul orei 14.00, pe Esplanada Casei Olimpice din București.

Din această echipă curajoasă fac parte femei care au trecut prin experienta unui diagnostic de cancer de san si care au gasit in sport sprijinul pentru a-si reveni si a merge mai departe.

Echipa franceza s-a reunit, la intrarea in Romania, la Porțile de Fier, cu o echipa la fel de frumoasa si de inimoasa de românce, supraviețuitoare ale acestei maladii.

Scopul Asociației Casipoeea este de a le face pe femeile care trec prin aceasta maladie sa conștientizeze cat de importante sunt mișcarea si sportul pentru a se remonta atat fizic cat si psihic.

În fiecare toamnă, evenimentele Casiopeea adunau în Parcul Tineretului din București mii de oameni dornici să petreacă o zi în aer liber alături de cei dragi și să sprijine cauza femeilor care luptă cu cancerul de sân.

În contextul pandemiei, Asociația s-a adaptat, pentru a-și continua misiunea și a-și ajuta beneficiarele.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, bicicletă, în aer liber şi text care spune „Florina Mitrea TRAINER VISUAL ART MOTTO: Nu există nu pot! Supraviețuitoare cancerului de sân din 2010 AN Casiopeea ä SĂPTĂMÂNA ROZ ALUPTEI ÎMPOTRIVA CANCERULUI LA SÂN 10.10- 16. 10 2021”

45 de femei cu cancer mamar, cursă ciclistă de 4.000 km între Franța și România

Iată câteva povești remarcabile ale eroinelor care participa la aceasta cursa simbolica.
Florina Mitrea, 53 de ani, este una dintre eroinele cursei de biciclete Porțile de Fier-Bucuresti, care s-a alăturat echipei Casiopeea care vine din Franța.
Florina este artist vizual, e pasionata de pictura si origami, de plimbările pe bicicleta si de gatit. Sunt 11 ani de cand Florina si-a revenit dupa un cancer de san si a luat viata de la capăt cu si mai mult entuziasm.
„Ștafeta pe biciclete Casiopeea Franța – România, cu voluntari și supraviețuitoare ale cancerului san, este o oportunitate pentru mine să îmi demonstrez ca nimic nu este imposibil atunci când gândești pozitiv și folosesti orice prilej sa faci mișcare alături de semenii tai”, a spus Florina.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, bicicletă, în aer liber şi text care spune „Mălina Voiculescu 44 ANI Motto: Viața e ca mersul pe bicicletă. Pentru a-Èi menține echilibrul trebuie să continui sa mergi înainte! Alb&tn) Supraviețuitoare cancerului de sân din 2017 SĂPTĂMÂNA ROZ LUPTEI MPOTRIVA CANCERULUI LA SÂN 10. 10 16. 10 2021 mI”
Mălina Voiculescu, 44 de ani, este pasionată de viață, iar mersul pe bicicletă este doar unul din felurile în care poate să o trăiască la maxim. Pe lângă asta, este pasionată de cucerirea munților și descoperirea de locuri noi în orice mediu, fie el urban sau natural.
În viața de zi cu zi, este un ‘veteran’ intr-o industrie dominată de bărbați, dovedind că și în business, și în IT, o femeie poate!
„Cursa pe bicicletă a supravietuitoarelor cancerului de san este o ocazie pentru mine să imi urmez pasiunea pentru bicicletă, dar și pentru a face mai cunoscut faptul că sportul are un rol foarte important în menținerea sănătății”, a spus Mălina.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, mergând pe bicicletă, bicicletă, în aer liber şi text care spune „Jeni 43ANI MEDIC VETERINAR Maria Simion Motto: Nimic fără Dumnezeu! 2018 Supr raviețuitoare a cancerulu de sân SĂPTĂMÂNA ROZ LUPTEI ÎMPOTRIVA CANCERULUI LA SÂN 10.10-16. 10 2021”
Jeni Maria Simion, 43 de ani, medic veterinar.
„Am ca pasiuni fotografia, mersul pe jos în natură . Pe mine mișcarea în aer liber m-a ajutat să trec mult mai ușor peste perioadele de tratament. Prin implicarea în acest proiect doresc sa le spun femeilor care au cancer de sân că există viață după cancer, le încurajez să facă miscare, sportul practicat în limita posibilităților fiecăreia având un impact pozitiv asupra psihicului.”
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, bicicletă, în aer liber şi text care spune „Mariana Diaconu ANI ECONOMIST Motto: Când crezi, totul este posibil! Supravietuitoare cancerului de sân din 2021 SĂPTĂMÂNA ROZ ALUPTEI ÎMPOTRIVA CANCERULUI LA SÂN 10.10- 16. 10 2021 mu”
Mariana Diaconu, care are 47 de ani, este economist și mamă a 2 copii minunați!
„Imi place să citesc, dansez, gătesc și să-mi petrec timpul cu cei dragi.
Fluturașul roz de promovare dintr-un salon de chimioterapie și plăcerea de a pedala m-au făcut parte a „familiei” Casiopeea.
Mereu am visat la o bătrânețe la țară, cu linisște, verdeață, flori, cer înstelat. Boala nu poate schimba asta! Viața e o luptă și eu o curajoasă!”

Ar putea fi o imagine cu 16 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Asociația Casiopeea, cursă ciclistă între Paris şi Bucureşti pentru a încuraja femeile bolnave de cancer

În urmă cu o lună, într-o atmosferă plină de emoție și entuziasm, echipa Casiopeea Franța a pornit în marea aventură pe biciclete de la Paris cu punctul de sosire la București.
Startul a fost dat în prezența Ambasadorului României la Paris, ES Luca Niculescu, și al Ministrului Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu.
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane mergând pe biciclete, persoane în picioare, bicicletă şi în aer liber
Supraviețuitoare ale cancerului la sân dar și voluntare Casiopeea vor să transmită, prin acest demers, un mesaj puternic: sportul este esențial în remontarea după o boală, ajută fizicul dar și psihicul în mod decisiv pentru revenirea la o viață normală.
Ar putea fi o imagine cu 10 persoane, persoane în picioare, în aer liber şi text care spune „9 AREST”
După încheierea cursei cicliste care susține și încurajează femeile în lupta împotriva cancerului la sân va avea loc o conferință de presă la care vor participa: ES Laurence Auer – Ambasadorul Franței în România, președintele COSR Mihai Covaliu, președinte Asociația Casiopeea Natalie David, membru CIO pentru România Octavian Morariu dar și sportivii Team Romania, Ana Maria Popescu, Eduard Grosu.
Ar putea fi o imagine cu stând în picioare, cal, drum şi text care spune „CASIOPEEA ESPOR POUR VAINCRE ARIS SBUCAREST”
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: