Sari la conținut

5 alimente cancerigene. Marius Văduva: ”Pe primul loc nu este zahărul!”

Alimente anti cancer
Sursă foto: Getty Images
Alimente care reduc riscul de apariție a cancerului

Din cuprinsul articolului

Corpul tău funcționează cu alimente. Alimentele influențează modul în care vă simțiți, modul în care funcționează corpul dumneavoastră și riscul de boli precum cancerul.

Niciun aliment sau grup de alimente nu poate preveni cancerul, iar excluderea anumitor alimente nu vă va elimina riscul. Dar consumul de mese bogate în alimente sănătoase, cum ar fi legumele, cerealele integrale, fasolea și fructele și respectarea unor orientări de bază vă poate ajuta să reduceți riscul de cancer și de alte câteva boli cronice.

În cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, nutriționist oncolog Marius Văduva a precizat că o alimentație corectă este probabil cel mai important lucru în ceea ce privește prevenția cancerului. Acesta a vorbit despre produsele alimentare care ar trebui consumate, însă în special despre cele care ar trebui evitate.

„Pe primul plan nu pun zahărul, cum spune toată lumea. Pe primul plan eu pun uleiul de palmier”, susține specialistul, referindu-se la unul dintre cele mai folosite ingrediente în alimentele considerate ”sănătoase”.

„Ați văzut? Și pe cine ați auzit că avem epidemie de cancere? Vă dau studii medicale randomizate făcute în Spania și confirmate de Cambridge care îți arată că uleiul de palmier, în speță acidul palmitic din uleiul de palmier, este primul cancerigen care poate să grăbească metastazele din corpul uman”, a adăugat Marius Văduva, fitoterapeut specializat pe cazuri oncologice.

Zahărul, pe locul doi

Zahărul este al doilea. Într-adevăr, după uleiul de palmier, zahărul este al doilea. Dar al treilea – și nu vorbim doar de cancer – este laptele de vacă. L-aș interzice! În primul rând este foarte dăunător pentru sistemul nostru digestiv și intestinal”, subliniază onco-fitoterapeutul.

„Carnea roșie ar trebui să o limităm pe cât posibil în momentul ăsta. V-aș spune carnea de vită pentru că în momentul ăsta este foarte injectată. Sunt o grămadă de pacienți care ajung la spital cu rezistență la bacterii, din cauza antibioticelor care se dau la vite”, mai susține specialistul care a așezat pe locul 5 o clasă generală de alimente, reprezentând toate produsele de tip fast food, de la băuturi carbogazoase, la prăjeli sub toate formele lor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel