luni, februarie 6, 2023

Dieta este unul dintre pilonii fundamentali pentru prevenirea cancerului. Deși, desigur, nimeni nu este ferit de această boală.

Factorii sunt multipli – de la stres la genetică, expunere la substanțe chimice, fumat și multe altele. Alimentele pe care le consumăm de-a lungul vieții noastre sunt deosebit de importante, atât pozitiv în acest sens.

5 alimente care cauzează cancer pe care ar trebui să le eliminați din dietă

Organizația Mondială a Sănătății indică existența unei legături între supraponderalitate și obezitate. Pe de altă parte, multe tipuri de cancer, cum ar fi esofag, colon și rect, sân, endometru și rinichi. Pentru a te proteja, este necesar să ai pe o dietă bogată în fructe și legume care au efect protector, scrie NHC.

Te-ar mai interesa: Tot ce trebuie să știi despre uleiul CBD...

În continuare, trecem în revistă câteva dintre alimentele cancerigene pe care ar trebui să le eliminați sau cel puțin să le reduceți și să le dozați în dieta dumneavoastră.


5 tipuri de alimente cancerigene

Carne roșie. OMS avertizează că consumul excesiv de carne roșie și conservată poate fi asociat cu un risc crescut de a contracta cancer colorectal.

Este mai bine să optați pentru carne slabă precum puiul sau curcanul sau să optați pentru proteine ​​pe bază de plante precum soia.

Amintiți-vă că acest tip de carne a fost clasificată în Grupa 2 A. Adică, probabil cancerigenă pentru oameni, pe baza unor dovezi limitate din studii epidemiologice care arată o asociere pozitivă între consumul acesteia și dezvoltarea cancerului colorectal.

Te-ar mai interesa: Prof. Mărmureanu, despre cutremurul de 7,8 grade: ...

Procesat. Este carne transformată prin sărare, fermentare, afumare sau alte procese pentru a-i îmbunătăți aroma sau conservarea.

Cele mai multe cărni procesate conțin carne de porc sau vită, dar pot conține și alta carne roșie, păsări, organe sau produse secundare din carne, cum ar fi sângele.

Atenție la cârnați și conserve

Cârnații, conservele, cârnații sau carnea conservată se încadrează în această categorie. Este obișnuit ca acestea să conțină substanțe nocive precum îndulcitorii, conservanții și coloranții artificiali, care sunt dăunătoare sănătății și sunt legate de cancerul colorectal, de stomac sau de ficat.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului: ̶...

Prăjeli. Dacă supuneți în mod constant alimentele la temperaturi ridicate, veți produce o substanță cancerigenă numită acrilamidă. Optați pentru variante precum mâncare la abur, gătită sau, în orice caz, coaptă sau la grătar, precum și produse proaspete și crude, cum sunt cele de origine vegetală, de preferință locale și de sezon.

Zaharuri rafinate. Sunt asociat cu creșterea celulelor tumorale, mai bine spus zahărul este alimentul preferat al cancerului. Pe de altă parte, îi lipsesc proprietățile nutriționale, sunt doar calorii goale, iar consumul în exces este legat de probleme precum depresia, atacurile de cord, diabetul și bolile de inimă.

Te-ar mai interesa: Atenție la aceste medicamente. Medic: „Au re...

Alimente carbonizate. Alimentele carbonizate generează molecule nocive care stimulează creșterea celulelor canceroase. Asparagina, un aminoacid prezent în proteine, atunci când este încălzită la temperaturi ridicate în prezența anumitor zaharuri și carbohidrați, se transformă în acrilamidă, substanța cancerigenă menționată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private