Sari la conținut

5 Alimente care vă distrug inteligența, concentrarea și creierul. Cresc riscul afecțiunilor de sănătate mintală, cum ar fi demența

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Creierul nostru a fost adesea cel mai important organ al corpului nostru. Creierul este cel care controlează fiecare funcție. Fie că este gândirea noastră, concentrarea sau bătăile inimii, totul este conectat la creier. Ceea ce face și mai important să avem grijă ceea ce mâncăm și nu.

Adesea mâncăm multe lucruri, dar anumite alimente pot afecta negativ funcționarea creierului nostru, ceea ce ne afectează în mod direct memoria, reacția, emoțiile, starea de spirit și, de asemenea, crește riscul afecțiunilor de sănătate mintală, cum ar fi demența. Pe măsură ce îmbătrânim, trebuie să ne menținem creierul sănătos.

Iată cinci cele mai proaste alimente pentru creierul nostru, care ne distrug încet și constant concentrarea, inteligența și multe altele.

Băuturi dulci

Cola, sucuri, băuturi energizante, sifon au făcut parte din viața voastră. Deși au un gust uimitor și ne ucid setea pentru o vreme, provoacă și o boală gravă. Băutura cu zahăr crește cu ușurință riscul de diabet de tip 2 și boli cardiace.

Ele au, de asemenea, un efect negativ asupra creierului dumneavoastră, iar diabetul de tip 2 este, uneori, cauza creșterii riscului de Alzheimer. Ei bine, știm cu toții că aceste băuturi sunt bogate în fructoză, ceea ce duce la hipertensiune arterială, grăsimi, obezitate, inflamație a creierului, tulburări de memorie, demență și multe altele.

Alimente extra sarate

Știm cu toții cum alimentele sărate ne afectează tensiunea arterială și ne afectează direct inima. Cantitatea mai mare de sodiu îți afectează gândirea cognitivă, inteligența și îți afectează capacitatea de a gândi.

Multe studii au demonstrat că consumul de alimente sărate și nicotină poate fi periculos la fel ca drogurile, deoarece duc la simptome severe de sevraj și pofte de mâncare.

Alcool

Știm deja ce poate face consumul excesiv de alcool cu creierul nostru. Efectele secundare sunt precum volumul creierului, perturbarea neurotransmițătorilor și multe altele.

De asemenea, duce la o deficiență de vitamina B1, care este legată de cauzarea tulburării cerebrale, encefalopatia Wernicke (o boală care pune viața în pericol, care afectează în primul rând sistemele nervoase periferice și centrale). Care mai târziu se dezvoltă într-o tulburare cronică de memorie sindromul Korsakoff din cauza abuzului de alcool.

Grăsimile trans

Încă de pe băncile școlii ni s-a spus cum grăsimile trans pot duce la obezitate, probleme cardiace și chiar la creșterea colesterolului.

Permiteți-ne să vă spunem că sunt cele mai rele pentru creier, deoarece vă dăunează reflexelor, funcționarea receptivă și crește riscul de accident vascular cerebral. Când sunt consumate prea mult pentru o perioadă mai lungă, acestea îți micșorează creierul, ceea ce este mult similar cu modul în care afectează Alzheimer creierul tău.

Nicotina

În ciuda faptului popular că nicotina este destul de dăunătoare, consumul acesteia face ravagii în creierul tău, ceea ce scade fluxul liber de sânge, glucoză și oxigen în jurul acestuia.

Inutil să spunem cât de vitale sunt aceste funcțiuni pentru creierul tău. De la creșterea riscului de cancer pulmonar, îmbătrânirea prematură până la strângerea capilarelor (un vas de sânge care este destul de esențial când vine vorba de funcționarea creierului).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel