Sari la conținut

5 alimente pentru a vă proteja pielea de radiațiile UV

Mâncarea pe care o consumi poate avea un impact dramatic asupra aspectului pielii tale. Anumite alimente, în special, pot promova producția de colagen și elastină și vă pot ajuta să vă mențineți celulele pielii hidratate – chiar inhibând enzimele care pot provoca riduri!

Alimentele greșite, pe de altă parte, pot duce la o piele căptușită, lăsată și pigmentată. De parcă nu ar fi fost suficientă presiune pentru a mânca deja sănătos!

Deși toate acestea s-ar putea să nu fie o știre pentru dvs., mai ales dacă sunteți conștienți de sănătate, ceea ce vă poate surprinde este cunoașterea faptului că anumite alimente pot spori protecția naturală a soarelui asupra pielii.

Iată o listă cu cinci alimente cu calități de protecție a pielii:

1. Tomate Heirloom

heirloom tomatoes

Bogate în licopen antioxidant – acestea au puterea de a reduce radicalii liberi legați de UV cu până la 50% – roșiile fiind în top în ceea ce privește alimentele care protejează pielea. Licopenul este cel mai bine absorbit cu grăsimi, așa că serviți roșiile într-o salată cu niște avocado sau stropiți-le cu ulei de măsline înainte de a le servi.

Citeste si:

2. Rodii

pomegranate seeds

Semințele de rodie sunt pline de polifenoli care vă protejează pielea de tot felul de radicali liberi. Acestea pot contribui la îmbunătățirea efectelor de protecție solară cu până la 25% și, pe deasupra, sunt o gustare de vară perfectă. Dacă nu sunteți dornici să mâncați semințe, puteți bea suc de rodie ca un mijloc ușor de a obține aceiași antioxidanți – deși fără semințe, nu obțineți la fel de multă fibră dietetică.

3. Pepene roșu

watermelon

Pepenele este o altă sursă fantastică de licopen, deși trebuie să mănânci mult pepene verde pentru a obține o doză eficientă.

4. Ardei gras

bell peppers

Conținând capsulatul antioxidant, ardeiul gras poate reduce leziunile pielii legate de UVB și, de asemenea, poate inhiba inflamația cauzată de expunerea la soare.

5. Somon sălbatic

wild salmon

Indiferent dacă alegeți să îl mâncați la grătar sau pe un pat de verdeață proaspătă, veți obține o mulțime de grăsimi omega-3 din acest aliment, substanță nutritivă care inhibă inflamația din razele UVB cu aproximativ 50%.

Toate acestea sunt delicioase și cu un conținut scăzut de grăsimi saturate, așa că vă puteți bucura de ele când stați să vă relaxați la soare. Și nu uitați să folosiți o protecție solară bună și naturală pentru o protecție suplimentară!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.