marți, august 4, 2020

Avocado. Fructul de avocado a devenit foarte popular în ultimii ani și pe bună dreptate!

Studiile i-au dovedit eficiența când vine vorba de sănătatea cardiovasculară, lucru extrem de important, dacă luăm în calcul înmulțirea numărului de boli de inimă și declanșarea lor la vârste tinere.

Avocado este o excelentă grăsime mononesaturată. Grăsimile mononesaturate cu acizi grași care au o singură legătură chimică dublă în cadrul lanțului de carbon.

Citește și:

Aceste grăsimi sunt lichide la temperatura camerei, dar se solidifică la temperaturi scăzute. Grăsimile mononesaturate contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge, prevenind astfel bolile cardiovasculare sau accidentul vascular cerebral.

De regulă, acest tip de grăsime se găsește în: uleiul de măsline, uleiul de rapiță, uleiul de arahide, uleiul de susan, avocado, unt de arahide și o varietate de oleaginoase.

Citește și:

Acest aliment este și o bună sursă de potasiu, magneziu și vitaminele C, E, K1 și B6.

Mai mult, este bogat în fitonutrienți valoroși, care vindecă organismul. Aceste motive ar fi suficiente să te convingă să devii un fan.

Și ca bonus, mai avem încă 7 motive minunate ca să consumi avocado zilnic

  • Stimulează celulele cerebrale, are grijă de sănătatea creierului
  • Avocado sporește acuitatea vizuală, îți sprijină sănătatea oculară, reduce riscul de a dezvolta cataractă sau degenerescența maculară legată de vârstă (DMLV) este una din cauzele importante de scădere a vederii la persoanele peste 60 ani.
  • Avocado este foarte bun pentru sănătatea ficatului și a rinichilor.
  • De mare ajutor în cazurile de artrită durerosă. Compușii din avocado sunt antiinflamatori și reduc durerea și înțepenirea, ajută la mobilitatea articulară, potrivit unui studiu.
  • Ajută la slăbit. Practic, îți taie pofta de mâncare, este un aliment foarte sățios.
  • Abundă în antioxidanți
  • Conferă luminozitate și catifelare pielii, o menține tânără un timp mai îndelungat, întrucât combate radicalii liberi și îmbătrânirea prematură

Parteneri