Sari la conținut

5 băuturi care ajută la curățarea ficatului

ceai de mentă
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Beneficii ceai mentă

Ficatul nostru este un organ care îndeplinește funcții esențiale pentru sănătatea noastră. Este responsabil pentru eliminarea toxinelor și ajuta la procesul de digestie. De aici și importanța de a avea grijă de el cu o dietă bună și de a evita consumul de băuturi alcoolice în exces.

Când ficatul nostru funcționează defectuos, se reflectă în semne precum lipsa de energie, metabolismul lent, imunitatea scăzută, schimbările de dispoziție, printre altele. Pentru a-l menține în stare bună poți consuma câteva băuturi naturale.

Evitarea consumului excesiv de alcool este una dintre măsurile preventive, dar și reducerea aportului de alimente bogate în zahăr sau grăsimi în exces, precum și a băuturilor răcoritoare, a cafelei și a consumului de prea multe medicamente. De asemenea, va fi important să beți apă, să alegeți o cină ușoară și să vă odihniți bine, scrie ElUniverso.

5 băuturi care ajută la curățarea ficatului

Ceai de mentă

O infuzie de mentă în loc de cafea este o alternativă pentru a începe să ne purificăm ficatul. Această plantă ajută și la eliminarea deșeurilor din colon datorită proprietăților sale de curățare.

Apă caldă cu lămâie

Consumul acestei combinații pe timp de noapte ajută la detoxifierea ficatului datorită vitaminei C din lămâie.

Boldo

De asemenea, se recomand să bei infuzia noaptea. „Infuzia Boldo stimulează secreția biliară, este antiinflamatoare, antioxidantă și diuretică. Combate infecțiile urinare, purifică sângele, favorizează eliminarea toxinelor și colaborează la buna funcționare a ficatului și rinichilor”, indică publicația.

Papadie

Prevenirea hemoragiilor hepatice și îmbunătățirea fluxului de bilă sunt două dintre principalele sarcini pe care le îndeplinește această plantă.

Ovăz

O infuzie de ovăz ne va ajuta să îmbunătățim digestia și să curățăm ficatul. Nu este recomandat dacă sunteți sensibil la gluten. Trei linguri de ovăz se lasă la macerat timp de opt ore, se scurg și apoi se zdrobesc împreună cu o cană de apă și o linguriță de scorțișoară pudră.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel