sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Ficatul este cel mai mare organ intern al corpului și este situat sub coaste pe partea dreaptă, chiar sub plămânul drept și are doi lobi, potrivit Societății Americane de Cancer.

Oamenii nu pot trăi fără ficat, deoarece acesta îndeplinește multe funcții importante, cum ar fi:

  • Se descompune și stochează mulți dintre nutrienții pe care intestinul îi absoarbe și de care organismul are nevoie pentru a funcționa. Unii nutrienți trebuie modificați (metabolizați) în ficat înainte de a putea fi utilizați pentru energie sau pentru a construi și repara țesutul.
  • Produce majoritatea factorilor de coagulare care te împiedică să sângerezi prea mult atunci când ai o tăietură.
  • Secretă bilă în intestine pentru a ajuta la absorbția nutrienților (în special grăsimile).
  • Descompune alcoolul, medicamentele și deșeurile toxice din sânge, care apoi trec din organism prin urină și fecale

În plus, există multe tipuri de boli hepatice: boli cauzate de viruși, cum ar fi hepatita A, hepatita B și hepatita C, boli cauzate de droguri, otrăvuri sau toxine sau consumul de alcool în exces. Exemplele includ boala ficatului gras, ciroza, cancerul hepatic, bolile moștenite precum hemocromatoza și boala Wilson, conform Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Te-ar mai interesa: Clipe dificile pentru Cristina Șișcanu și Mădălin ...

Din acest motiv, ca și în cazul tuturor organelor, este important să aveți grijă de el. Better with Health a dezvăluit că infuzia de „mentă ajută la buna funcționare a ficatului, a vezicii biliare și a întregului sistem digestiv. ”

De fapt, menta are proprietăți antiinflamatorii, expectorante, antiseptice, analgezice, antibacteriene sau antitusive, printre altele.

În principal, este alcătuită din apă, fibre și minerale precum calciu, potasiu, cupru sau magneziu, precum și vitaminele A, B, C și D. La aceasta se adaugă faptul că are un conținut foarte scăzut de grăsimi și carbohidrați.

Te-ar mai interesa: Cum să scapi de condensul de pe geamuri. Trucuri p...

Cu toate acestea, poate provoca insomnie dacă este consumat în cantități mari. Datorită conținutului de mentol, nu este recomandat copiilor sub doi ani. Consumul în exces poate provoca greață și diaree și nu trebuie băut în timpul sarcinii deoarece poate provoca avort spontan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private