joi, martie 30, 2023

Mulți oameni au crampe la picioare noaptea. Acest lucru poate fi cauzat de lipsa de calciu, dar poate fi și din cauza altor factori, cum ar fi nivelurile de potasiu și magneziu, poziția în care dormi, cât de obosit ești, temperatura și sănătatea ta generală. Să ne uităm la 5 cauze ale crampelor la picioare și la 3 trucuri pe care le poți folosi pentru a opri rapid durerea.

1. Deficit de calciu

Dacă aveți deficit de calciu, este posibil să aveți crampe și spasme musculare. Acest lucru se datorează faptului că calciul ajută mușchii să se contracte și să se relaxeze. Fără calciu, mușchii nu își pot menține tonusul normal, ceea ce poate duce la dureri, crampe, spasme și slăbiciune musculară.

Te-ar mai interesa: Medicul care a luat șpagă de 6 ori într-o săptămân...

2. Poziția de dormit

Crampele nocturne ale picioarelor pot fi legate de poziția piciorului. Adesea dormim cu picioarele și degetele de la picioare îndreptate departe de restul corpului. Această poziție numită flexie plantară scurtează mușchii gambei, făcându-i mai susceptibili la crampe.

Dacă vă acoperiți cu lenjerie de pat grea, s-ar putea să împiedice curgerea sângelui înapoi la membrele inferioare. Acest lucru poate determina acumularea metaboliților acizi și poate duce la crampe la gambe.

3. Prea obosit

Efortul excesiv al corpului, cum ar fi după exerciții de mare intensitate sau exerciții excesive, poate duce la o contracție continuă a mușchilor într-o perioadă scurtă. Acest exercițiu anaerob al mușchilor produce o mulțime de metaboliți acizi, iar acumularea poate stimula crampe la gambe.

Te-ar mai interesa: „Fântâna Tămâduirii” din România care vindecă oric...

4. Prea rece sau prea cald

Dacă mușchii tăi sunt prea reci sau dacă afară este prea cald și transpiri foarte mult, poți pierde mult magneziu și potasiu. Acest lucru poate provoca un dezechilibru în corpul dumneavoastră, care vă poate face mai predispus să aveți crampe musculare.

5. Boala

Crampele pot apărea atunci când există o scădere a funcției hepatice, când aveți hipotiroidism, paratiroidism, boli ale neuronilor motori și când luați anumite medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale și a lipidelor.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

În continuare, să ne uităm la 3 moduri prin care puteți ameliora rapid durerea de la crampele de la picioare.

Mulți oameni au simțit crampe bruște la picioare. Durerea se simte ca „furnicile care se târăsc” la cea a electrocutării atunci când este amplificată treptat.

Dacă nu o ameliorați, durerea poate dura până la câteva minute. Acest lucru îi face pe oameni să transpire, să strângă din dinți și să-și ghemuiască corpul.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

Cu toate acestea, crampele pot fi atenuate urmând aceste 3 sfaturi pentru a vă ajuta să calmați rapid mușchii.

1. Compresa fierbinte

Dacă aveți  crampe la picior, utilizați un prosop fierbinte pentru a reduce durerea. Apoi puteți masa zona pentru a ameliora și mai mult crampele de la picioare.

2. Întinderea

Prima reacție a multor oameni la crampele picioarelor este să își îndoaie picioarele, dar această practică va intensifica durerea. Abordarea corectă ar trebui să fie să îndreptați piciorul sau să vă ridicați imediat. Dacă nu puteți acționa singur, puteți căuta și pe altcineva care să vă întindă degetul mare cu mâinile.

Te-ar mai interesa: Dinu Maxer face dezvăluiri după ce s-a zvonit că m...

3. Picioarele orientate unul față de celălalt

Când piciorul are crampe, puteți să vă puneți cele două picioare față în față unul față de celălalt. Acest lucru poate juca, de asemenea, rolul de a întinde și ameliora crampele picioarelor.

Pe lângă faptul că obțineți mai mult calciu pentru a preveni crampele, este, de asemenea, important să acordați atenție posturii de somn și să evitați oboseala, precum și să luați în considerare dacă crampele sunt cauzate de boală și să acordați un tratament în timp util pentru a evita deteriorarea ulterioară și alte probleme critice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private