Sari la conținut

5 exerciții simple pentru topirea burticii. Poți să le faci oricând

Abdomen lucrat
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Exerciții pentru abdomen

Exerciții simple pentru topirea burticii. Grăsimea viscerală, cunoscută și sub denumirea de grăsime abdominală, este cel mai dăunător tip de grăsime și, de asemenea, cel mai greu de pierdut.

Cu toate acestea, efectuarea unor exerciții abdominale care ard grăsimile vă va ajuta să slăbiți mai repede. 

Iată, în cele ce urmează, 5 antrenamente care vă vor ajuta să topiți colăceii, într-un timp scurt.

VIDEO. Burpee, exercițiul supereficient pentru musculatură | Digi24

Exerciții pentru un abdomen perfect: 1. Burpee

Trebuie să lucrați cât mai mulți mușchi dacă doriți să reduceți greutatea în secțiunea mediană. Burpee realizează acest lucru. Antrenamentul intens, care implică trecerea de la o poziție de push-up la un salt și înapoi, lucrează fiecare mușchi al corpului.

De fapt, conform cercetărilor American College of Sports Medicine, zece repetări rapide sunt la fel de bune pentru a vă stimula metabolismul ca un sprint de 30 de secunde, permițându-vă să pierdeți grăsimea de pe abdomen mai repede decât înainte.

Premium Vector | Flutter kicks exercise woman workout fitness aerobic and exercise

2. Flutter kicks

Mușchii tăi de bază lucrează extrem de greu în timpul acestui exercițiu fantastic! Fiecare mușchi este vizat în mod eficient, fie că este vorba de flexorii șoldului sau de mușchii abdominali drepti inferiori.

  • Întinde-te pe spate pe salteluță sau pe covor. Întinde picioarele drepte, încordează-ți abdomenul și îndreaptă spatele.
  • Ridică usor umerii și capul de pe saltea și priveste în față. Apoi ridică picioarele aproximativ 15 cm deasupra solului.
  • Asează mâinile sub fund, palmele în contact cu podeaua, pentru a-ți sprijini spatele.
  • Menținând picioarele suspendate, ridică-le pe rând, apoi coboară-le, fără însă a atinge podeaua, ca și cum ai lovi ceva în aer (de aici vine si denumirea, “kick” = a lovi cu piciorul). Încearcă să repeți mișcarea într-un ritm accelerat timp de 20 secunde, apoi ia o pauză și reia seria.

Deși pare că înoți cu picioarele, nu e așa! În timp ce faci asta, rostogolește-te pe spate. Cu toate acestea, le puteți executa în timp ce vă odihniți pe burtă dacă doriți să vă construiți și mușchii spatelui.

FOTO // Doar PATRU minute de antrenament lucrează TOŢI muşchii. Ce exerciţii să faci?

Exerciții pentru un abdomen perfect: 3. Mountain climbers sau sprin pe podea

Aceasta este cea mai bună variantă de exercițiu tip scândură care vă lucrează mușchii abdominali și vă ajută să pierdeți colăceii.

  • Tot ce trebuie să faci este să te așezi într-o poziție înaltă, cu degetele de la picioare înfipte și mâinile direct sub umeri. Ar trebui să ai spatele drept.
  • Al doilea pas este să flexezi genunchiul drept și să-l ridici la piept.
  • După pauză, ar trebui să-l readuceți la poziția anterioară.
  • Efectuați aceeași mișcare cu piciorul stâng.

Ar trebui să pari că te târăști sau te târești pe mâini și genunchi.

Blog | Antrenor alergare - Alin Cirdei | Pagina 2 din 5

4. Sprinting

Puține activități sunt mai eficiente decât alergatul, dacă vrei să slăbești oriunde, mai ales în jurul secțiunii mediane. În loc să efectuați antrenamente HIIT acasă, încercați să alergați rapid. P

otrivit unei cercetări din Journal of Strength Conditioning Research, persoanele care au efectuat un antrenament scurt și intens HIIT pentru aceeași perioadă de timp au ars cu până la 30% mai multe calorii. Începeți cu cincisprezece serii de sprint timp de 20 de secunde și odihniți-vă timp de 40 de secunde, apoi creșteți treptat raportul de muncă-odihnă.

Reverse Crunch On Bench by Lori Forney - Exercise How-to - Skimble

Exerciții pentru un abdomen perfect: 5. Reverse crunches

Abdomenele inverse sunt o variație a popularului exercițiu de crunch intermediar. Partea superioară a corpului rămâne pe covoraș în timp ce strângeți abdomenul pentru a vă aduce picioarele până la piept.

Antrenează toată lungimea rectus abdominis (mușchi cu șase pachete), ajungând adânc în abdomenul inferior. Acest exercițiu pentru greutatea corporală este ușor de adăugat la orice antrenament de abdomen sau de bază, sau utilizat ca parte a unui antrenament general al corpului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.