Sari la conținut

5 infecții pe care le poți lua de pe propriul scaun de toaletă

Scaunul de toaletă, refugiu pentru microbi
Credit foto: arhiva doctorul zilei

Atenție! Scaunele de toaletă reprezintă un adevărat refugiu pentru microbi. Germenii obișnuiți găsiți pe scaunele de toaletă sunt bacteriile, gripa, streptococul, E.coli, hepatita, stafilococul, salmonella, shigella și norovirusul.

Conform mai multor rapoarte de sănătate, fiecare centimetru pătrat al unui scaun de toaletă poartă mai mult de 50 de bacterii.

5 infecții pe care le poți lua de pe propriul scaun de toaletă

În cele ce urmează puteți afla ce infecție obișnuită puteți lua de la un scaun de toaletă și de ce ar trebui să fiți mai atent când vă curățați propria toaletă.

1. Infecția tractului urinar: Unul dintre cele mai multe locuri din care oamenii iau ITU este scaunul de toaletă. Scaunul de toaletă murdar face ca microbii să pătrundă foarte ușor în corpul tău. În ITU, germenii infectează vezica urinară, uretra și uneori chiar rinichii.

2. Vaginoza bacteriană: Aceasta este o infecție în care există o creștere excesivă a bacteriilor în vagin. Acest lucru dezechilibrează sănătatea vaginală și se caracterizează prin scurgeri albe care au un miros urât. Din cauza infecției bacteriene, există mâncărimi și iritații vaginale excesive și aceasta este însoțită de o senzație de arsură.

3. Prostatita: Aceasta este o afecțiune medicală de urgență în care prostata bărbaților se umflă din cauza inflamației cauzate de infecția bacteriană. Această infecție se caracterizează prin durere la nivelul organelor genitale, regiunea inghinală și este însoțită de simptome asemănătoare gripei.

4. Infecții cu transmitere sexuală (ITS): Există un risc major de a obține o infecție cu transmitere sexuală de la un scaun de toaletă care nu este curat. Acest lucru nu se aplică doar toaletelor publice. Toaletele personale care nu sunt curate pot provoca ITS, deși șansele de transmitere sunt foarte rare. Bolile cu transmitere sexuală se răspândesc în mare parte prin contactul cu pielea.

5. Candidoza: O creștere excesivă a drojdiei în vagin, mai ales Candida albicans, poate provoca candidoză la femei. Aveți un risc mai mare de a face această infecție dacă utilizați toaleta neigienizată. Evitați ștergerea din spate în față, deoarece zona rectală are mai multă drojdie și ștergerea în acest fel poate răspândi agenții patogeni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel