Sari la conținut

Simptome ale bolilor cu transmitere sexuală care apar pe față și cum să le tratezi. Atenție! Unele semne pot duce la ORBIRE

boala
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
boala care afectează tinerii

Simptome ale bolilor cu transmitere sexuală care apar pe față și cum să le tratezi. Puteți suferi de o boală cu transmitere sexuală (BTS) fără să știți și să vă infectați partenerul în timpul actului sexual.

Potrivit National Health Services, boli comune precum Chlamydia, Gonoreea, Negii genitali, Herpesul, Scabia, Sifilisul și virusul papiloma uman mortal au o varietate de simptome vizibile la nivelul organelor genitale, cum ar fi:

  • erupții cutanate,
  • durere în timpul urinării,
  • scurgeri neobișnuite din vagin,
  • sângerare, mâncărime la nivelul organelor genitale,
  • vezicule.

Cu toate acestea, mai multe simptome inconfortabile se găsesc și în diferite alte părți ale corpului, cum ar fi fața.

Potrivit experților în sănătate, bolile cu transmitere sexuală sunt extrem de greu de tratat, mai ales când sunt diagnosticate într-o etapă ulterioară. Deci, este foarte important să știți totul despre ele.

Simptomele bolilor cu transmitere sexuală pe față

Câteva simptome importante ale bolilor cu transmitere sexuală care pot apărea pe față sunt:

Simptome bolilor cu transmitere sexuală pe față: Afte bucale

Medicii spun că unele simptome ale herpesului oral includ răni și vezicule, cunoscute în mod popular sub numele de herpes labial care pot apărea în gură, buze și gât. Virusul Herpes Simplex-1, o afecțiune pe tot parcursul vieții, poate fi transmis sau contractat chiar și atunci când nu sunt prezente simptome.

Sifilisul, gonoreea și Chlamydia provoacă, de asemenea, răni bucale. Potrivit experților în sănătate, rănile apar atunci când infecția trece prin fluidele sexuale și contactul piele pe piele.

Când țesuturile genitale infectate intră în contact cu țesuturile din gură și gât, infecția trece de la organele genitale la gură. Medicii spun că atunci când aceste răni devin deranjante, este posibil să puteți controla durerea și să promovați vindecarea cu unguente antivirale pe bază de rețetă.

Ochi roz

Medicii spun că aceleași tipuri de bacterii care provoacă chlamydia și gonoreea cauzează conjunctivită sau sindromul de ochi roz. Dacă cineva atinge organele genitale ale unei persoane infectate și apoi își freacă ochiul sau atinge o lentilă de contact, infecția se poate răspândi la ochi.

Chiar dacă începe ca o infecție comună a ochiului, conform studiilor, dacă este lăsat netratat, ochiul roz poate duce la orbire permanentă.

Pentru a trata ochiul roz, medicii recomandă să luați antibiotice și să aplicați picături de ochi sau unguente prescrise în interiorul pleoapei.

Erupție cutanată pe față

Dacă suferiți de o erupție bruscă pe față fără nicio explicație în timp ce aveți mai mulți parteneri sexuali, este posibil să fi fost infectat cu un agent patogen care cauzează BTS.

Potrivit unui studiu publicat în British Health Journal of General Practice, erupțiile care apar brusc pe un mic petic de piele și se răspândesc rapid, pot fi reduse prin folosirea prezervativelor. Aplicați creme hidratante și loțiuni de corp pentru a scăpa de erupția cutanată.

Simptome bolilor cu transmitere sexuală pe față: Pierderea părului

Căderea părului este un fenomen comun prin care trec și mulți oameni sănătoși în viață. Cu toate acestea, căderea părului este, de asemenea, un semn al unei BTS precum sifilisul.

Potrivit experților în sănătate, în cazul sifilisului, căderea părului începe brusc și devine agresivă, pierzând mai mult de 1000 de fire în fiecare zi. Medicii și diverse studii spun că frecvența căderii părului în sifilisul secundar variază de la 2,9-7%, chiar dacă patogeneza precisă nu este cunoscută.

Căderea părului poate ocazională, difuză sau ambele. Modelul ocazional este cel mai frecvent tip și este considerat a fi o manifestare patognomonică a sifilisului secundar.

Medicii recomandă să luați o doză prescrisă de penicilină pentru a scăpa de această problemă.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel