Sari la conținut

5 lucruri de știut despre blefaroplastie, intervenția estetică-vedetă a ultimilor ani

Blefaroplastia superioară este în prezent cea mai cerută operație minim-invazivă de întinerire, prin eliminarea excesului de piele de la nivelul pleoapelor. Pacienții care trec pragul clinicilor estetice pentru o astfel de intervenție sunt atât femei, cât și bărbați, cu vârste pornind de la 30 de ani până 70 – 80 de ani.

Medicul chirurg estetician Iancu Morad răspunde la cele mai mari curiozități ale pacienților care iau în calcul efectuarea acestei proceduri.

„Pleoapele lăsate reprezintă o problemă care afectează în prezent un număr mare de oameni, deopotrivă femei, bărbați, tineri sau oameni mai în vârstă. Asta se traduce printr-o adresabilitate foarte mare a pacienților la clinicile de chirurgie estetică pentru blefaroplastie, ea devenind cea mai solicitată intervenție minim-invazivă a ultimilor ani.

Asta se datorază și faptului că acum intervenția se realizează rapid, fără anestezie generală, fără disconfort sau perioadă de recuperare care să ne împiedice să lucrăm. Pot spune că avem o listă de așteptare ce se poate întinde până la câteva luni pentru această procedură, consecință a numărului foarte mare de pacienți”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

1. Există o limită de vârstă pentru blefaroplastie?  Cum arată candidatul potrivit?

„Nu există limită de vârstă pentru blefaroplastie. Atât persoane mai tinere, cât și pacienți cu o vârstă mai înaintată pot apela la acest tip de intervenție dacă au un exces de piele și grăsime la nivelul pleoapei superioare, care le afectează atât aspectul, cât și vederea periferică.

Totodată, blefaroplastia pleoapelor inferioare este și ea o procedură efectuată frecvent, fie că este vorba despre exces de piele sau despre acele pernuțe adipoase inestetice (pungi) care dau senzația de ochi umflați, obosiți”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

 

2. Cum se realizează blefaroplastia? Unde se face incizia?

„Blefaroplastia se realizează exclusiv în clinici specializate, de medici certificați și cu experiență, sub anestezie locală. Incizia în cazul blefaroplastiei superioare se face în pliul natural al pleoapei superioare, de obicei la aproximativ cinci milimetri deasupra genelor, dar asta variază într-o oarecare măsură de la o persoană la alta.

În ceea ce privește blefaroplastia pleoapei inferioare, incizia se realizează fie în interiorul pleoapei inferioare, fie în exteriorul pleoapei, chiar sub linia genelor, în funcție de ceea ce trebuie abordat în timpul intervenției chirurgicale.
De menționat este că recuperarea este foarte rapidă după blefaroplastie.

Intervenția durează în jur de 45 de minute și nu lasă cicatrici. Pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

3. Poate blefaroplastia să fie combinată cu alte proceduri estetice?

„Da, blefaroplastia poate fi combinată cu alte proceduri estetice. Adesea, ea se realizează împreună cu liftingul sprâncenelor sau tratamente injectabile minim invazive pentru rezultate cât mai spectaculoase”, mai spune Dr. Iancu Morad.

4. La ce rezultate se pot aștepta pacienții după blefaroplastie? Schimbă forma ochiului?

„Această procedură presupune îndepărtarea excesului de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor, astfel că rezultatul este de privire mai odihnită, vizibil întinerită, dar și de vedere periferică considerabil îmbunătățită.
În general, forma ochilor nu este modificată în timpul operației de blefaroplastie.

În anumite cazuri, în anumite tipuri de blefaroplastii însă, forma ochiului poate fi schimbată în mod intenționat. În marea majoritate a cazurilor, este pur și simplu o procedură de întinerire și forma ochilor rămâne neschimbată”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

5. Cât se mențin rezultatele?

„Spre deosebire de multe alte proceduri cosmetice și tratamente anti-îmbătrânire ale căror efecte sunt limitate în timp, blefaroplastia reprezintă o soluție de lungă durată pentru ochii obosiți. În general, o astfel de procedură bine realizată poate avea efecte care se mențin până la 10-15 ani. Repet: intervenția nu este dureroasă, nu necesită timp de recuperare și nu lasă cicatrici”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel