vineri, septembrie 17, 2021

Cand pielea isi pierde din elasticitate si fermitate, primele semne ale imbatranirii se observa chiar la nivelul ochiilor.

“Blefaroplastia reuseste sa stearga expresia obosita de pe chip si intinereste

cu pana la 10 ani. Este interventia chirurgicala de indepartare a excesului de piele de la nivelul ploapei si daca este cazul a excesului de grasime, de la nivelul inferior al acesteia”,mentioneaza chirurgul estetician Vangelis Vasalos, medic in cadrul clincii Metamorphosis Center din Bucuresti.

Ce persoane sunt potrivite pentru aceasta interventie
Interventia se adreseaza in special persoanelor de peste 35 de ani cu o conditie buna de sanatate, in mod deosebit in cazurile in care aspectul de “ploapa cazuta” este accentuat si afecteaza vederea prin reducerea campului vizual.

Pot

apela si persoanele mai tinere la aceasta procedura care sub influenta genetica prezinta cadere excesiva a ploapelor sau pungi sub ochi.

Persoanele care prezinta probleme de ordin circulator, diabet sau probleme la nivelul ochilor cum ar fi uscarea sau lacrimarea excesiva este necesar sa discute inainte de interventie cu chirurgul plastician despre riscurile acestei interventii.

Etapele de desfasurare ale interventiei
Interventia se poate desfasura sub anestezie locala sau generala cu sedare intravenoasa si dureaza intre 1- 2 ore daca se intervine atat la nivelul ploapei superioare cat

si la nivelul inferior al acesteia.

“Interventia la nivelul ploapei se face printr-o incizie alungita care urmareste cutele naturale ale ochiului, se indeparteaza excesul de piele si grasime si se inchide incizia cu suturi foarte fine.

Daca sub ploapa inferioara este un exces de grasime se poate recurge la o incizie direct sub linia genelor pentru rearanjarea stratului de grasime si a muschilor. Pentru persoanele mai tinere, abordarea transconjunctivala este cea mai potrivita pentru indepartarea grasimii, deoarece incizia se face sub piele, cicatricile nefiind vizibile”, subliniaza esteticianul

Vangelis Vasalos.

Dupa interventie se recomanda mentinerea pozitiei capului ridicata si aplicarea unor comprese reci la nivelul ploapelor, pentru o vindecare mai rapida. Se vor evita activitatile care intensifica uscarea ochilor cum ar fi cititul, folosirea calculatorului sau folosirea lentilelor de contact.

Pentru ca sensibilitatea la nivelul ochilor este ridicata se recomanda purtarea unor ochelari de protectie si evitarea activitatilor fizice intense timp de 2 saptamani. O alta indicatie foarte importanta este evitarea expunerii la soare in primele 6 sau chiar 9 luni dupa interventie.

Se poate reveni relativ rapid la activitatile zilnice, iar firele de sutura se scot la 3-7 zile dupa interventie.
Este foarte important sa urmati sfaturile medicului dupa interventie si asteptarile dumneavoastra sa ramana realiste in privinta rezultatelor.

Ultimele stiri