joi, octombrie 22, 2020

Sezonul rece, despărțirile, depresiile și alte stări emoționale îi fac pe oameni să poftească la tot felul de mâncăruri de confort, în care se refugiază parcă și care le dau o stare de bine după consum. Câteodată aceste mâncăruri nu sunt întru totul hipercalorice sau nesănătoase. Iată o listă

1. Cartofii

Cartofii sunt o sursă de vitamina B6, potasiu, vitamina C, magneziu, fosfor și fibre. Sunt foarte buni pentru sănătate, însă majoritatea oamenilor îi asociază cu caloriile rele. Dacă mânânci cartofi prăjiți sau piure des, abia atunci se pot asocia caloriile rele cu cartofii. Iată un alt fel de a-i prepara – Cartofii prăjiți pot fi copți, iar piureul se poate face cu lapte dietetic și ulei de măsline în loc de unt și smântână.

Citește și:

2. Chilli

Chilli este foarte bun, deoarece este o mâncare condimentată care te face să pierzi instant calorii, însă nu atunci când este mâncată în combinație cu cărnuri groase, cașcaval, tortilla sau chipsuri. Pentru rețeta de acasă încearcă să folosești fasole în loc de carne sau o cantitate mai mică de mâncare. Fasolea este bogată în antioxidanți. Sunt de asemenea o sursă mare de proteine, fibre, calciu și potasiu.

Citește și:

3. Burgeri

Pentru un burger vegetarian, încearcă să îl prepari cu pâine cu semințe, varză, roșii și încearcă să folosești carne slabă e curcan sau de oaie, deoarece este ca un energizant pentru sistemul imunitar. În niciun caz nu îl combina cu suc și cartofi prăjiți.

4. Sandvișuri cu cașcaval la cuptor

Pâinea trebuie să fie din grâu întreg, două felii de cșcaval, o felie de roșii și unge pâinea cu ulei de mpsline până când cașcavalul se topește.

Citește și:

Ana Maria N.

Parteneri--