Sari la conținut

5 milioane de noi cazuri Covid în mai multe țări din Europa, în ultimile șapte zile. OMS: Multe ţări au ridicat restricţiile prea „brutal”

5 milioane de noi cazuri Covid în mai multe țări din Europa, în ultimile șapte zile. OMS: Multe ţări au ridicat restricţiile prea „brutal”.

Hans Kluge, directorul OMS, a declarat în cadrul unei conferințe în Republica Moldova, că, în opinia sa, mai multe ţări din Europa au ridicat restricţiile prea brutal.

Iar rezultatul nu este cel așteptat, susține Kluge după ce mai multe țări înregistrează acum o creştere a numărului de cazuri.

5 milioane de noi cazuri Covid în mai multe țări din Europa, în ultimile șapte zile. OMS: Multe ţări au ridicat restricţiile prea „brutal”

Cu toate că, în ultimele şapte zile, peste 5,1 milioane de cazuri noi şi 12.496 de decese au fost raportate în regiunea europeană a OMS, Hans Kluge se declară „optimist, dar vigilent” cu privire la evoluţia pandemiei în Europa.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat că numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în 18 din cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS, precizând că multe ţări au ridicat prea brusc restricţiile COVID.

„Ţările în care observăm o creştere deosebită sunt Regatul Unit, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania”, a declarat Hans Kluge.

Acesta a spus că principalul motiv din spatele acestei creşteri este, cel mai probabil, varianta BA2, care este mai transmisibilă, dar nu mai periculoasă decât alte variante. Potrivit bazei de date a OMS, numărul de noi cazuri de Covid în Europa a scăzut după un vârf la sfârşitul lunii ianuarie, dar este din nou în creştere de la începutul lunii martie.

În România, starea de alertă a fost ridicată în 9 martie

Reamintim că și în România restricţiile au fost ridicate complet într-o sigură etapa, după expirare stării de alertă, pe 9 martie 2022.

Ministrul Sănătății a declarat recent că el a propus o ridicare în mai multe etape pentru a avea un impact mai limitat.

„Eu am propus o renunţare etapizată la aceste restricţii. S-a considerat că nu mai este cazul.

Nu este nici un fel de problemă (…). Probabil s-a bazat pe o analiză, nu ştiu să vă spun mai multe detalii, dar asta este situaţia, ne-o asumăm cu toţii”, a declara recent ministrul Sănătăţii la RFI.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.