joi, martie 30, 2023

Ministerul Sănătății a încheiat un Acord Bienal de Cooperare cu OMS. Care sunt obiectivele României în domeniul Sănătății, pentru următorii doi ani

Marți, 22 martie 2022, a fost încheiat un Acord Bienal de Cooperare între Ministerul Sănătății din România și Organizația Mondială a Sănătății – Biroul Regional Europa, 2022-2023.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane în picioare

Ministerul Sănătății a încheiat un Acord Bienal de Cooperare cu OMS

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății și dr. Hans Kluge, director general al Biroului Regional Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, au semnat în 21 martie 2021 la București Acordul Bienal de Cooperare între Ministerul Sănătății din România și Organizația Mondială a Sănătății –Biroul Regional Europa 2022-2023.

Te-ar mai interesa: Analizele esențiale care te ajută să depistezi bol...

„Continuăm cooperarea și reafirmăm parteneriatul solid pe care îl avem cu Organizația Mondială a Sănătății.

Mulțumesc pentru sprijinul constant acordat de Biroul Regional OMS pentru Europa, atât pentru combaterea pandemiei de COVID-19, cât și pentru răspunsul la alte provocări cu care se confruntă sistemul sanitar românesc”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Care sunt obiectivele României în domeniul Sănătății, pentru următorii doi ani

Documentul semnat de dr. Alexandru Rafila și dr. Hans Kluge stabilește cadrul general pentru colaborarea în următorii doi ani între Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

În cadrul acordului bilateral sunt incluse o serie de obiective importante:

  • creșterea accesului la serviciile esențiale de sănătate,
  • consolidarea capacității de pregătire și răspuns la situațiile de urgență ale serviciilor de asistență medicală și sănătate publică,
  • actualizarea planurilor de pregătire a resurselor umane.

Acordul de colaborare prevede, de asemenea:

  • îmbunătățirea accesului la medicamente, vaccinuri, diagnostic și dispozitive esențiale pentru asistența medicală primară,
  • precum și acțiuni pentru digitalizarea sistemului de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private