5 mituri dure despre sănătatea orală pe care nimeni nu ți le va spune

5 mituri dure despre sănătatea orală pe care nimeni nu ți le va spune.

Există mai multe fapte despre corpul uman și despre sănătatea generală de care mulți oameni continuă să nu fie conștienți și despre care nu au nicio idee, iar sănătatea orală este cel mai important aspect.

Mai multe studii asociază bolile gingiilor, cariile dentare, pierderea dinților și alte complicații orale cu un risc crescut de boli de inimă, sindrom metabolic, tulburări pulmonare, creștere în greutate și diabet, pentru a numi câteva.

Medicii recomandă să faceți o vizită la dentist la fiecare șase luni pentru un control complet. În ciuda faptului că este unul dintre cei mai importanți factori ai bunăstării, sănătatea orală este adesea supusă mai multor mituri.

Adevăruri despre sănătatea orală

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre aceste mituri și faptele lor respective.

Într-o interacțiune cu Times Now Digital, dr. Mohender Narula, fondator și președinte, MyDentalPlan Healthcare, a împărtășit cele cinci adevăruri importante despre sănătatea orală.

1. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de beneficiile spălării dinților și sunt obișnuiți să se spele de două ori pe zi. Cu toate acestea, asta nu este adecvat. Igiena orală nu poate fi realizată fără folosirea aței dentare. Peste 40% din suprafețele dentare se pierd atunci când oamenii nu folosesc ața dentară, motiv pentru care stomatologii recomandă întotdeauna folosirea aței dentare.

2. Este foarte important să vă periați dinții cu pastă de dinți cu fluor la început dimineața și, de asemenea, înainte de a merge la culcare. Acest lucru va reduce foarte mult riscul de carii de-a lungul anilor.

3. Băuturi răcoritoare: aproximativ 3 căni pe zi cresc riscul de carii, pierderea dinților și plombe carioase cu 62%.

4. Persoanele care fumează, mestecă tutun sau beau alcool sunt mai susceptibile de a dezvolta carii, boli ale gingiilor și cancer oral.

5. Suprafețele de mușcătură ale dinților și suprafețele dintre ele sunt cele mai predispuse la carii. Acest lucru se datorează faptului că placa și alimentele pot rămâne prinse în aceste locuri. Acest lucru poate apărea oriunde pe dinte.

5 mituri dure despre sănătatea orală pe care nimeni nu ți le va spune

Dar nu aici se termină, expertul a continuat să enumere cele cinci mituri comune și faptele respective pe care oamenii trebuie să le cunoască.

Mitul 1: Majoritatea oamenilor cred că dinții sănătoși sunt albi

Realitate: Adevărul este că dinții mai albi nu sunt neapărat mai sănătoși. Smalțul dintelui este de culoare albă, iar dentina (partea interioară a dintelui) este gălbuie, dacă smalțul tău este mai subțire sau s-a erodat din anumite motive, dinții tăi vor arăta gălbui fără a fi pătați. Prin albirea dinților, este posibil ca cauza decolorării să nu fie abordată. Prin urmare, ori de câte ori cineva observă că dinții lor își pierd strălucirea, ar trebui să discute cu medicul dentist despre cauză.

Mitul 2: Pasta de dinți cu cărbune este mai bună decât pasta de dinți obișnuită

Realitate: Pasta de dinți cu cărbune este noul mod. Aceste paste de dinți sunt comercializate ca o modalitate bună de a obține dinți mai albi. În realitate, aceste tipuri de pastă de dinți acționează împotriva dinților prin absorbția agenților de protecție meniți să-i mențină sănătoși și puternici.

Mitul 3: Copiii nu au nevoie să-și spele dinții de lapte

Realitate: Copiii ar trebui să înceapă să se spele pe dinți de două ori pe zi, de îndată ce dinții încep să erupă. Cariile dentare la copii pot provoca consecințe pe termen lung asupra sănătății. De fapt, părinții ar trebui, de asemenea, să se asigure că bebelușii care nu au dinți încă nu rețin materialele alimentare și zahărul în gură în timp ce dorm.

Mitul 4: Periajul mai greu și mai lung este bun pentru dinți

Realitate: Periajul mai tare și pe o durată mai lungă sau de mai multe ori pe zi decât recomandate nu vă va face dinții mai strălucitori. De fapt, poate eroda în continuare smalțul și poate deteriora și gingiile.

Mitul 5: Boala gingiilor se referă doar la gură

Realitate: Boala gingiilor nu este doar o problemă a gurii. Bacteriile prezente în bolile gingiilor se pot răspândi în alte părți ale corpului, iar din ce în ce mai multe studii leagă bolile gingiilor de probleme de sănătate ale întregului corp, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și chiar unele tipuri de cancer.

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

10 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

10 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

11 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

11 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

12 ore ago

Citeste si: