luni, septembrie 26, 2022

5 mituri dure despre sănătatea orală pe care nimeni nu ți le va spune.

Există mai multe fapte despre corpul uman și despre sănătatea generală de care mulți oameni continuă să nu fie conștienți și despre care nu au nicio idee, iar sănătatea orală este cel mai important aspect.

Mai multe studii asociază bolile gingiilor, cariile dentare, pierderea dinților și alte complicații orale cu un risc crescut de boli de inimă, sindrom metabolic, tulburări pulmonare, creștere în greutate și diabet, pentru a numi câteva.

Te-ar mai interesa: Extract cu puteri magice. Mihaela Bilic: Încetineș...

Medicii recomandă să faceți o vizită la dentist la fiecare șase luni pentru un control complet. În ciuda faptului că este unul dintre cei mai importanți factori ai bunăstării, sănătatea orală este adesea supusă mai multor mituri.

Adevăruri despre sănătatea orală

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre aceste mituri și faptele lor respective.

Într-o interacțiune cu Times Now Digital, dr. Mohender Narula, fondator și președinte, MyDentalPlan Healthcare, a împărtășit cele cinci adevăruri importante despre sănătatea orală.

1. Majoritatea oamenilor sunt conștienți de beneficiile spălării dinților și sunt obișnuiți să se spele de două ori pe zi. Cu toate acestea, asta nu este adecvat. Igiena orală nu poate fi realizată fără folosirea aței dentare. Peste 40% din suprafețele dentare se pierd atunci când oamenii nu folosesc ața dentară, motiv pentru care stomatologii recomandă întotdeauna folosirea aței dentare.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

2. Este foarte important să vă periați dinții cu pastă de dinți cu fluor la început dimineața și, de asemenea, înainte de a merge la culcare. Acest lucru va reduce foarte mult riscul de carii de-a lungul anilor.

3. Băuturi răcoritoare: aproximativ 3 căni pe zi cresc riscul de carii, pierderea dinților și plombe carioase cu 62%.

4. Persoanele care fumează, mestecă tutun sau beau alcool sunt mai susceptibile de a dezvolta carii, boli ale gingiilor și cancer oral.

Te-ar mai interesa: Ce se va întâmpla cu școlile în această iarnă: Se ...

5. Suprafețele de mușcătură ale dinților și suprafețele dintre ele sunt cele mai predispuse la carii. Acest lucru se datorează faptului că placa și alimentele pot rămâne prinse în aceste locuri. Acest lucru poate apărea oriunde pe dinte.

după masă

5 mituri dure despre sănătatea orală pe care nimeni nu ți le va spune

Dar nu aici se termină, expertul a continuat să enumere cele cinci mituri comune și faptele respective pe care oamenii trebuie să le cunoască.

Te-ar mai interesa: DECIZIE ȘOC! Spitalele refuză să opereze dacă nu e...

Mitul 1: Majoritatea oamenilor cred că dinții sănătoși sunt albi

Realitate: Adevărul este că dinții mai albi nu sunt neapărat mai sănătoși. Smalțul dintelui este de culoare albă, iar dentina (partea interioară a dintelui) este gălbuie, dacă smalțul tău este mai subțire sau s-a erodat din anumite motive, dinții tăi vor arăta gălbui fără a fi pătați. Prin albirea dinților, este posibil ca cauza decolorării să nu fie abordată. Prin urmare, ori de câte ori cineva observă că dinții lor își pierd strălucirea, ar trebui să discute cu medicul dentist despre cauză.

Te-ar mai interesa: Preotul Visarion Alexa ar putea ajunge după gratii...

Mitul 2: Pasta de dinți cu cărbune este mai bună decât pasta de dinți obișnuită

Realitate: Pasta de dinți cu cărbune este noul mod. Aceste paste de dinți sunt comercializate ca o modalitate bună de a obține dinți mai albi. În realitate, aceste tipuri de pastă de dinți acționează împotriva dinților prin absorbția agenților de protecție meniți să-i mențină sănătoși și puternici.

Mitul 3: Copiii nu au nevoie să-și spele dinții de lapte

Realitate: Copiii ar trebui să înceapă să se spele pe dinți de două ori pe zi, de îndată ce dinții încep să erupă. Cariile dentare la copii pot provoca consecințe pe termen lung asupra sănătății. De fapt, părinții ar trebui, de asemenea, să se asigure că bebelușii care nu au dinți încă nu rețin materialele alimentare și zahărul în gură în timp ce dorm.

Mitul 4: Periajul mai greu și mai lung este bun pentru dinți

Realitate: Periajul mai tare și pe o durată mai lungă sau de mai multe ori pe zi decât recomandate nu vă va face dinții mai strălucitori. De fapt, poate eroda în continuare smalțul și poate deteriora și gingiile.

Mitul 5: Boala gingiilor se referă doar la gură

Realitate: Boala gingiilor nu este doar o problemă a gurii. Bacteriile prezente în bolile gingiilor se pot răspândi în alte părți ale corpului, iar din ce în ce mai multe studii leagă bolile gingiilor de probleme de sănătate ale întregului corp, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și chiar unele tipuri de cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private