Sari la conținut

5 moduri de a nu mai absorbi energia negativă a altor persoane

energia
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Lucrurile care pot afecta energie

Nimic nu te poate doborî la fel de mult ca a fi în preajma oamenilor negativi. Deci, cum puteți preveni energia negativă a oamenilor să vă afecteze? În timp ce oamenii simpatici simt compasiune față de ceilalți, empaticii pot prelua povara altora ca și cum ar fi ai lor.

În unele cazuri, acest lucru vă poate determina să absorbiți energia oamenilor din jurul vostru, ceea ce vă poate afecta mental, fizic și spiritual. Deși este important să oferiți sprijin emoțional oamenilor pe care îi iubiți, trebuie să știți cum să vă protejați inima de oamenii care profită de bunătatea voastră.

Iată 5 moduri simple de a nu mai absorbi energia negativă.

1. Încetează în a le mai face oamenilor pe plac

Când oamenii se plâng de tine sau încearcă să te doboare, nu o lua personal.

Acest tip de comportament este mai mult o reflectare a cine sunt ei decât a valorii tale.

Cu cât te lași mai influențat de bârfe, cu atât începi să depinzi mai mult de lauda celorlalți.

Este important să ne dăm seama că nu poți face pe toată lumea să te placă și că valoarea ta nu provine din opiniile altora.

Iubește-te în primul rând pe tine însuți și renunță la oamenii care te doboară.

2. Țineți vampirii la distanță

Ai avut vreodată un prieten care să-ți sugereze cum să îți trăiești viața? Genul de prieten cu care trebuie să-ți aduni forțele pentru a petrece timpul și te lasă să te simți epuizat emoțional și fizic? Acest tip de oameni sunt denumiți vampiri emoționali.

Acești oameni au întotdeauna timp să te vadă când au nevoie de asistență, dar nu sunt niciodată disponibili când ai nevoie de ajutor. Și cu cât se plâng mai mult, cu atât găsesc mai multe lucruri noi de care să se plângă.

Amintiți-vă că nu este niciodată responsabilitatea dvs. să remediați problemele altei persoane, nici măcar a unui membru al familiei. Dacă nu se pot abține, nu purta povara pentru ei.

A ceda la drama cuiva nu îl va ajuta și cu siguranță nu te va ajuta.

3. Învață să spui NU

Este important să vă cunoașteți limitele și să vorbiți atunci când acestea sunt trecute.

Nu ai lăsa pe cineva să intre în casa ta și să ti-o sfâșie, așa că de ce ar trebui să-l lași să-ți afecteze stima de sine?

După cum se spune zicala: „Nu lăsa pe nimeni să treacă prin mintea ta cu picioarele murdare”.

Contrar credinței populare, nu este nepoliticos să spui „nu” cuiva și nu trebuie să justifici utilizarea cuvântului.

Dacă simți că nu ești respectat, ridică-te pentru tine și fă acest aspect cunoscut.

Timpul și inima ta sunt prețioase, așa că păstrează oamenii buni în jurul tău și blochează răul.

Dacă te găsești spunând „nu” mai mult decât „da” unui anumit prieten, ia în considerare dacă te ajută să crești sau doar te trag înapoi.

4. Bucură-te de timpul petrecut cu tine

Este important să vă acordați timp departe de toată lumea, astfel încât să vă puteți acorda propriile gânduri și dorințe. Indiferent dacă faceți o baie sau aveți o dimineață leneșă în pat, programați timpul pentru a vă găsi vocea interioară.

Dacă vă aflați într-un loc dificil, ieșiți afară. Aerul proaspăt și inocența lumii naturale te vor face să realizezi că fiecare problemă este mică la scara universului și că viața continuă mereu.

Bucură-te de energia pură a lumii din jurul tău și reconectează-te cu sinele tău autentic.

5. Asumați-vă responsabilitatea

În cele din urmă, ești singura persoană care decide cum te simți. Indiferent în ce mediu vă aflați, aveți de ales să rămâneți puternici sau să lăsați alții să aibă putere asupra voastră.

Odată ce îți asumi responsabilitatea pentru emoțiile tale, te eliberezi de influența celorlalți.

Când te simți încrezător și te iubești, câștigi forță emoțională și rezistență.

Nu uitați să rămâneți pozitiv în viața de zi cu zi. Este în regulă să te lași din când în când cu gânduri negative și, când o faci, trăiește prin ele și lasă-le să plece.

Uneori, un plâns bun este cel mai bun medicament.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel