Sari la conținut

5 motive pentru care vă treziţi dimineaţa cu dureri de cap

Dacă nu ai o rutină matinală specifică pusă la punct, trezitul în fiecare zi va fi întotdeauna o experiență diferită. Uneori, va fi simplu să te dai jos din pat, să mănânci micul dejun și să îți continui sarcinile zilnice. Însă când se instalează lene la prima oră, nemotivat,  este de înțeles că ceva nu este în regulă.

5 motive pentru care vă treziţi dimineaţa cu dureri de cap

Dacă ai dureri de cap imediat după ce te trezești poate fi o experiență neplăcută. Dacă vă aflați într-o astfel de situație,  Dr. Erin Stokes, medic nutriționist, spune care sunt motivele și cum pot fi prevenite, potrivit shefinds.com.

Cauzele durerilor de cap matinale

Potrivit Dr. Stokes, există mai multe motive pentru care vă confruntați cu dureri de cap dimineața. Mai jos sunt prezentate cinci dintre cele mai frecvente cauze:

  • Deshidratare
  • Somn agitat
  • Stres
  • Consum de alcool
  • Dureri dentare

Cum se pot combate fiecare cauză și cum pot fi prevenite apariți durerilor de cap matinale.

Cum pot fi prevenite durerile de cap matinale?

Hidratarea

„Este ideal să vă concentrați asupra hidratării pe parcursul întregii zile”, spune Dr. Stokes. „Începeți ziua cu un pahar de apă. Păstrați apă la biroul dvs. de lucru. Purtați o sticlă de apă cu dvs. în timpul plimbărilor sau atunci când conduceți prin oraș.”

Citeste si:

Beți apă imediat ce vă treziți pentru o zi mai bună. Ea avertizează: „Dacă așteptați să începeți să vă hidratați până seara, atunci veți ajunge să aveți nevoie să vă ridicați în mijlocul nopții pentru a merge la baie.”

Somnul

„Atunci când avem o noapte agitată, ne putem trezi înțepeniți și obosiți”, spune Dr. Stokes. Ea sfătuiește: „Să mergeți la culcare la aceeași oră în fiecare seară și renunțați să navigați pe telefon cu o oră înainte de culcare. Dacă este necesar, investiți în perne și așternuturi noi, de înaltă calitate, pentru a crea o oază confortabilă pentru somn”.

Meditați

Sună ciudat, dar această activitate merită cu siguranță luată în considerare. Dr. Stokes notează: „Pentru unii oameni, excesul de stres poate declanșa o durere de cap. Dacă vă simțiți stresat la prima oră a dimineții, în loc să puneți mâna pe telefon, încercați să meditați”.

Reduceți consumul de alcool

Atunci când beți prea mult alcool seara, sunt șanse mari să vă doară capul dimineața. Dr. Stokes explică: „Unul dintre principalele motive este că alcoolul este un diuretic, care poate provoca deshidratare”. Pentru a evita durerile de cap de dimineață, ea recomandă „să echilibrați consumul de alcool cu consumul de apă din abundență și să luați în considerare reducerea consumului în general”.

Mergeți la stomatolog în mod regulat

Pe baza unui articol publicat de Hackensack Meridian Health, scrâșnitul dinților pe timp de noapte poate provoca în cele din urmă anumite probleme, cum ar fi durerea de dinți, deteriorarea dinților, durerea gingiilor și multe altele. Dacă bănuiți că este posibil să scrâșniți din dinți, Dr. Stokes spune că este necesară o vizită la stomatolog.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.