Sari la conținut

Migrenă sau o simplă durere de cap? Semne și simptome pentru a identifica această durere pulsantă

Durere de cap
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Durerea de cap și ficatul cu probleme

Migrenă sau o simplă durere de cap? Semne și simptome pentru a identifica această durere pulsantă

Durerile de cap pot fi diferite pentru diferite persoane și, uneori, acestea s-ar putea să nu-și dea seama că suferă de migrenă. Ceea ce inițial s-ar putea crede a fi o durere de cap s-ar putea dovedi în cele din urmă a fi o migrenă.

Migrenă sau o simplă durere de cap?

Potrivit Institutului Național de Tulburări Neurologice și Accident Vascular Cerebral, o migrenă este o durere pulsatorie sau pulsantă într-o zonă a capului. Este declanșată de anomalii neurologice fundamentale cauzate de mutații genetice la nivelul creierului.

O migrenă poate dura câteva ore sau poate persista chiar și până la 72 de ore, iar specialiștii nu au descoperit cauza concretă care declanșeaza această afecțiune.

Semne și simptome pentru a identifica această durere pulsantă

Deși se recomandă ca cineva să se consulte cu un medic pentru riscul de migrenă, a fi cu ochii pe primele simptome ar putea ajuta.

1. Durere la nivelul gâtului: Când apare un atac de migrenă, cineva poate avea o durere de cap severă care se poate extinde la gât. Poate provoca rigiditate și, de asemenea, poate îngreuna mișcarea gâtului.

2. Slăbiciune și furnicături: Persoanele care suferă de migrenă pot prezenta slăbiciune și o senzație de furnicături pe o parte a corpului.

3. Insomnie: Privarea de somn, dificultatea de a adormi sau incapacitatea de a dormi în totalitate – insomnia poate fi un declanșator major al migrenei.

4. Ceața creierului: Persoanele care suferă de migrenă pot experimenta și ceață sau confuzie. Pacienților le poate fi dificil să se concentreze și să gândească clar.

5. Vederea luminilor scânteietoare sau a fulgerărilor: Lumini sclipitoare, diferite culori, viziune pixelată, fulgerări pe o parte a câmpului vizual sau linii multicolore în zig-zag sunt toate exemple de distorsiuni ale vederii cauzate de o migrenă. O durere de cap de tensiune sau sinusală nu cauzează în mod normal probleme de vedere ca aceasta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.