Sari la conținut

5 remedii naturale pentru scăderea tensiunii arteriale

tensiune arteriala
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Hipertensiunea arterială este o afecțiune periculoasă care afectează milioane de oameni de pe tot globul. În cazul în care o persoană se confruntă cu o tensiune arterială crescută,  în timp poate deteriora inima și poate face loc unor probleme cardiace precum accidentul vascular cerebral și atacul de cord.

Odată detectată, afecțiunea nu trebuie lăsată netratată, altfel poate deveni fatală. Din fericire, există numeroase modalități de a controla nivelul tensiunii arteriale. Medicamentul este doar o modalitate, iar altele sunt remedii naturale care pot ajuta la controlul tensiunii pe termen lung.

Iată 5 moduri prin care vă puteți controla tensiunea arterială.

Reduceți aportul de sodiu

Mai multe studii au asociat hipertensiunea arterială cu excesul de sodiu. Sodiul poate fi, de asemenea, un motiv pentru accident vascular cerebral.

Chiar și o mică reducere a cantității zilnice de sodiu poate scădea presiunea cu 5 până la 6 mm Hg în cazul hipertensiunii arteriale.

Efectele consumului de sodiu au variat de la o persoană la alta. Chiar și în general, oamenii ar trebui să limiteze aportul de alimente procesate sărate pentru a rămâne sănătoși.

Indivizii normali nu trebuie să aibă un consum mai mare de 2.300 de miligrame (mg) de sare într-o zi.

Creșteți aportul de potasiu

Potasiul este un nutrient esențial pentru toți cei care suferă de hipertensiune arterială. Acest oligomineral necesar organismului în cantități mici ajută la eliminarea excesului de sodiu și ușurează presiunea asupra vaselor de sânge.

Alimentele procesate și ambalate sunt în mare parte încărcate cu sodiu și pentru a-l echilibra trebuie să adăugați mai multe alimente bogate în potasiu în dietă.

Unele alimente pe care le puteți include sunt:

  • Legume: verdeață cu frunze, roșii, cartofi și cartofi dulci
  • Fructe: pepeni, banane, avocado, portocale și caise
  • Altele: Nuci și semințe, lapte, iaurt, ton și somon

Faceți exerciții în mod regulat

Exercițiile regulate sunt esențiale pentru fiecare individ. Studiile sugerează că fiecare individ trebuie să facă exerciții fizice timp de 30 până la 45 de minute în mod regulat pentru a rămâne sănătos și pentru a reduce riscul de boli cronice. Este și mai esențial pentru toți cei care suferă de problema hipertensiunii arteriale.

Exercițiile fizice regulate vă pot face inima mai puternică, îi pot ajuta să pompeze sângele mai eficient și să scadă presiunea asupra arterelor. Chiar și mersul zilnic timp de 40 de minute este suficient pentru a vă menține sănătos și în siguranță.

Limitați consumul de alcool și renunțați la fumat

Țigările și alcoolul pot contribui la creșterea tensiunii arteriale. Cercetările sugerează că alcoolul poate contribui la 16% din cazurile de hipertensiune arterială de pe glob.

Alcoolul și nicotina pot crește temporar nivelul tensiunii arteriale și pot deteriora vasele de sânge. Deoarece se știe că ambele lucruri vă dăunează sănătății,  este mai bine să renunți la ele o dată pentru totdeauna.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel