Sari la conținut

Ioana Ginghină: De ce este crucial să ne supunem unui control anual al alunițelor?

actrita ioana ginghina
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ioana Ginghina, despre controlul anual al alunitelor

Din cuprinsul articolului

„Săpămâna trecută vă arătam că am fost la @dr.danieladiveica_clinic . Ei bine, am aflat informații vitale de la @dr.mihaela.balaban despre cât de important este să ne monitorizăm alunițele anual, și-a început actrița discursul pe contul personal de socializare.

Într-un articol pe blogul personal, Ioana Ginghina a continuat discuția cu admiratorii săi și vorbit despre importanța esențială a controlului anual al alunițelor pentru sănătatea pielii.

Femeia spune că în urmă cu cinci ani, la un control de rutină alunițele noastre pot trece prin transformări care merită atenția noastră.

„După o pauză mult prea mare, am revenit la dermatolog, la Clinica Dr. Daniela Diveică și vreau să vă împărtășesc câteva informații vitale pe care le-am aflat de la Dr. Mihaela Balaban, specialist în Dermato-Venerologie și Doctor în Științe Medicale.

De ce este crucial să ne supunem unui control anual al alunițelor?

Evaluarea Dermatologică

Este esențial ca fiecare dintre noi să vizităm dermatologul pentru evaluarea leziunilor cutanate – fie că este vorba de alunițe sau alte excrescențe ale pielii. Dr. Balaban subliniază că este recomandat să cerem părerea unui specialist în două situații cheie:

În cazul observării unei leziuni suspecte pe piele, consultul dermatologic trebuie să aibă loc cât mai rapid posibil. O leziune este considerată suspectă dacă prezintă următoarele semne, conform regulii ABCDE”.

Miturile despre Alunițe

„Este important să demontăm miturile care circulă, cum ar fi ideea că traumatismele sau excizia chirurgicală a alunițelor ar duce la transformarea lor în cancer. Adevărul este că majoritatea melanoamelor apar pe piele curată, fără alunițe preexistente”, mai scrie actrița.

Măsuri de protecție

  • Evitarea arsurilor solare.
  • Renunțarea la bronzul la solar.
  • Aplicarea de măsuri de fotoprotectie cum ar fi utilizarea cremelor cu SPF 50+ și purtarea îmbrăcămintei cu protecție solară.

„În concluzie prevenția este întotdeauna mai bună decât tratamentul. Un control anual al alunițelor este o măsură simplă, dar vitală pentru sănătatea pielii noastre. Nu ignorați semnele pe care pielea vi le oferă și acționați rapid la apariția oricărei schimbări suspecte. Sănătatea dumneavoastră merită acest efort minor pentru un beneficiu major.

Nu uitați să vă programați controlul anual al alunițelor și să urmați sfaturile preventive ale specialiștilor. Pielea sănătoasă este o reflectare a unei vieți îngrijite, iar noi suntem principalii responsabili pentru acest lucru. Împărtășiți acest articol cu cei dragi și încurajați-i să adopte aceleași măsuri de precauție. Împreună putem lupta împotriva cancerului de piele!”, conchide actrița pe ioanaginghina.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: