Sari la conținut

5 remedii populare pentru a elimina ciuperca unghiei

Micoza este o infecție cauzată de ciuperci
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Este esențial să se evite factorii care pot favoriza dezvoltarea micozelor, cum ar fi umiditatea excesivă.

Medicina populară oferă diverse mijloace și metode de combatere a ciupercilor la picioare. Este important de reținut că reacțiile cutanate pot varia și se recomandă consultarea unui medic înainte de a folosi astfel de remedii.

Ciuperca unghiilor de la picioare, numită și onicomicoză, este o infecție fungică a unghiilor de la picioare.

Cel mai evident simptom este o decolorare albă, maro sau galbenă a uneia sau mai multor unghii de la picioare. Aceasta se poate răspândi și poate cauza îngroșarea sau ruperea unghiilor.

De obicei, fie că este vară sau nu, ciuperca unghiilor de la picioare nu este ceea ce doriți să vedeți atunci când vă priviți picioarele. Din fericire, există multe tratamente pe care le puteți încerca.

Antifungicele orale cu prescripție medicală, cum ar fi terbinafina sau fluconazolul (Diflucan), sunt utilizate în mod tradițional pentru a trata ciuperca unghiilor de la picioare.

Aceste tratamente sunt adesea eficiente, dar pot provoca efecte secundare grave, de la tulburări de stomac și amețeli până la probleme grave ale pielii și icter.

Oțet

Amestecă părți egale de oțet și apă într-un bol și înmoaie-ți picioarele în soluție timp de aproximativ 15-20 de minute pe zi. Apoi, uscați bine picioarele.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene și antifungice. Faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și aplicați-o pe zonele afectate. Lăsați-o să acționeze câteva minute înainte de a clăti și de a vă usca picioarele.

Usturoi

Usturoiul conține alicină, care are proprietăți antibacteriene și antifungice. Unele persoane aplică usturoiul tocat sau tocat mărunt direct pe ciuperca de la picioare.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Aplicați câteva picături de ulei pe zonele afectate ale picioarelor de două ori pe zi, după ce ați curățat și ați uscat picioarele. Aplicați suc proaspăt de lămâie pe zonele afectate și lăsați să se usuce înainte de a vă clăti și usca picioarele.

Aceste remedii populare pot fi utile ca supliment la metodele convenționale de tratare a ciupercilor la picioare, dar este important să consultați un medic, mai ales dacă aveți probleme grave sau alergii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel