Sari la conținut

7 remedii naturale pentru a trata ciupercile unghiilor

afectiune ce se poate trata fără medicamente
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ciuperca piciorului poate fi mai frecventă la persoanele cu obezitate, diabet zaharat și alte probleme ale imunității

Este obișnuit ca ciupercile să apară în cele din urmă undeva pe corpul nostru. Aflați cum să tratați ciuperca cu aceste 7 remedii naturale.

Prezența ciupercilor este una dintre cele mai enervante condiții care pot apărea. Sunt mai frecvente atunci când unele măsuri de igienă sunt trecute cu vederea. Cu toate acestea, în anumite medii, este normal să apară. De aceea iti aducem 7 remedii naturiste pentru a trata ciupercile pe care le poti prepara cu usurinta acasa.

Ce sunt ciupercile?

Ciupercile sunt organisme vii aparținând regnului ciupercilor. Prin urmare, nu sunt nici animale, nici plante. Au capacitatea de a se adapta la aproape orice suprafață cu deplină ușurință și de a se reproduce prin spori. Mediul înconjurător contribuie la răspândirea acestor spori peste tot în fiecare secundă.

Din acest motiv, ele pot fi inhalate sau pot intra cu ușurință în contact cu organismul, astfel că principalele organe afectate sunt de obicei plămânii și pielea.

Cu toate acestea, majoritatea nu afectează și nu provoacă infecții. Acest lucru este mai probabil să se întâmple la persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau cu proteze sau valve implantate (prin proceduri medicale).

Acestea afectează de obicei pielea, unghiile, organele genitale sau gura și se răspândesc rar de la o persoană la alta. Cele mai frecvente simptome ale acestora sunt următoarele:

  • Pete albe, roșii sau maro pe piele
  • Furnituri si iritatii ale pielii
  • Picior de atlet: crăpături, durere și mâncărime între degetele de la picioare
  • Ciuperca unghiilor: îngroșare, modificări de culoare (albă, galbenă sau maro), fragilitate, descuamare și miros neplăcut
  • Ciuperca genitală: mâncărime, durere, inflamație și roșeață

Cum să tratezi ciupercile în mod natural

Când apare o infecție fungică în organism, aceasta trebuie tratată. Prezența ciupercilor în natură este normală, dar în organism, poate însemna infecții sau probleme majore.

Deși există micoze care ar trebui tratate doar sub strictă supraveghere medicală, unele remedii casnice ne pot ajuta să completăm tratamentul indicat. În acest articol, vom prezenta șapte dintre ele, pe care le puteți face ușor, rapid și ieftin.

1. O baie cu oțet alb pentru ciuperci

Oțetul alb este o substanță care are multe beneficii pentru diverse scopuri ale corpului. Proprietățile sale astringente au capacitatea de a scăpa progresiv de prezența sporilor. Este necesar doar să repetați aplicația frecvent. Cu toate acestea, este, de asemenea, important de reținut că dovezile pentru eficacitatea sa sunt doar anecdotice.

2. Un unguent de bicarbonat de sodiu pentru ciuperci

Bicarbonatul de sodiu are calități antifungice și antibacteriene , ca să nu mai vorbim de valoarea sa în păstrarea frumuseții pielii. Utilizarea unui unguent din acest compus nu numai că vă va ajuta să eliminați ciuperca, ci va servi și ca exfoliant.

3. O baie de sare pentru tratarea ciupercilor

Oamenii asociază adesea băile cu sare exclusiv cu o tehnică de relaxare. Cu toate acestea, acesta poate fi unul dintre cele mai bune instrumente pentru a scăpa de o ciupercă. Sarea contribuie la îndepărtarea pielii moarte, un rezervor frecvent de ciuperci.

4. Suc de lamaie

O altă dintre cele mai eficiente substanțe pentru îndepărtarea ciupercilor este lămâia. Calitățile sale astringente împiedică reproducerea sporilor. În plus, elimină fisurarea cauzată de microorganisme.

5. Ulei de arbore de ceai pentru tratarea ciupercilor

Uleiul de arbore de ceai este unul dintre cele mai comune remedii pentru tratamentul ciupercii pielii și unghiilor. Are proprietăți antiseptice și antifungice importante, astfel încât are capacitatea de a elimina ciupercile în perioade foarte scurte de timp.

6. Mai multe esente pentru tratarea ciupercilor: ulei de neem

Acest ulei esențial, mai puțin cunoscut decât uleiul de arbore de ceai, are și proprietăți antifungice și a fost folosit în mod tradițional pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii.

7. Ulei ozonizat

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline sunt binecunoscute. Pe de altă parte, posibilele sale aplicații dermatologice sunt mai puțin cunoscute. Cu toate acestea, are un efect preventiv asupra infecțiilor cutanate arse și o activitate antifungică dovedită.

Mai mult, în ultimii ani a devenit cunoscut faptul că aceste proprietăți pot fi întărite prin adăugarea de ozon. În aceste scopuri terapeutice, este posibil să găsiți unele produse cu uleiuri ozonizate care pot fi aplicate pentru a îmbunătăți pielea sau ciuperca unghiilor.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel