5 semne că organismul tău are un nivel extrem de scăzut de vitamina D și ce complicații se pot dezvolta

Vitamina D are un rol este extrem de important în îndeplinirea mai multor funcții ale corpului. Studiile de laborator au descoperit că vitamina D poate reduce creșterea cancerului, inhiba infecțiile și poate reduce inflamația.

Vitamina D ajută, de asemenea, organismul să absoarbă și să rețină calciul și fosforul, două minerale importante de care are nevoie organismul. Cel mai important rol al vitaminei D este de a menține oasele sănătoase și puternice.

5 semne că organismul tău are un nivel extrem de scăzut de vitamina D

Având în vedere diferitele roluri pe care le joacă vitamina D în corpul nostru, este esențial să știm când organismului îi lipsește și cum să reechilibrăm nivelurile de vitamina D.

Iată câteva simptome ale deficienței de vitamina D pe care trebuie să le cunoașteți.

1. Insomnie: Nivelurile scăzute de calciferol vă pot afecta modelul de somn, deoarece lipsa acestei vitamine crește nivelul hormonului de stres sau cortizol. Din acest motiv, este cel mai probabil să fii obosit mai des. Deficitul de vitamina D este asociat cu cicluri scurte de somn, treziri nocturne și alte tulburări de somn.

2. Durere în oase: Aceasta este una dintre cele mai importante manifestări musculo-scheletice ale vitaminei D. Datorită nivelului scăzut de vitamina D, poți simți durere în oase, slăbiciune în mușchi, masă osoasă scăzută și fracturi. Vitamina D scăzută duce, de asemenea, la căderi frecvente și crește riscul de răni asociate cu acestea.

3. Îmbolnăviri dese: Vitamina D este asociată cu incidența frecventă a bolilor. Datorită rolului său semnificativ în sistemul imunitar, lipsa vitaminei D expune organismul la diferite tipuri de agenți patogeni. Mai multe studii au descoperit că persoanele cu niveluri scăzute de vitamina D prezintă un risc mai mare de a face răceli, astm și infecții gripale.

4. Depresie: Debutul depresiei se poate datora mai multor motive, iar lipsa vitaminei D este una proeminentă printre acestea. Există mai puțină conștientizare cu privire la vitamina D și sănătatea mintală și de aceea mulți oameni nu văd această legătură. Studiile au descoperit o relație între simptomele depresiei și nivelurile scăzute de vitamina D. 

5. Căderea părului: Vitamina D are un rol cheie în stimularea foliculilor de păr și accelerarea creșterii părului. Lipsa acestei vitamine duce la creșterea proastă și a părului și, de asemenea, provoacă căderea masivă a părului. Nivelurile scăzute de vitamina D opresc, de asemenea, creșterea părului nou.

Complicațiile deficitului vitaminei D

Un deficit de vitamina D în organism poate duce la creșterea riscului de a dezvolta boli de inimă, crește și riscul de afectare cognitivă, provoacă astm bronșic sever și are, de asemenea, un rol în creșterea cancerului.

Nivelurile scăzute de vitamina D afectează sănătatea oaselor și reduc funcția imunitară din organism.

Cei care au boli inflamatorii intestinale, cum ar fi colita ulcerativă sau boala Crohn, pot avea niveluri scăzute ale acestei vitamine esențiale, deoarece sistemul intestinal la aceste persoane nu este capabil să absoarbă vitamina.

Persoanele obeze au, de asemenea, niveluri scăzute de vitamina D în sânge, deoarece vitamina D se acumulează în țesuturile adipoase la acești indivizi. În afară de acestea, persoanele care au suferit recent o intervenție chirurgicală de bypass gastric sunt, de asemenea, probabil să aibă un nivel scăzut de vitamina D.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: