Sari la conținut

Secretul regenerării podoabei capilare. Un fruct banal opreşte căderea părului

Visul oricărei femei este să aibă o podoabă capilară frumoasă şi îngrijită, cu firul de păr cât mai dens şi natural. Însă, stresul, dereglările hormonale şi moştenirea genetică îşi pot pune aprementa în sens negativ în ceea ce priveşte aspectul părului din cap.

Medicii dermatologi spun că, la modul general, excluzând cazurile patologice de alopecie prematură, secretul unui păr frumos şi sănătos stă adesea în dieta de zi cu zi.

„Persoanele care consumă smochine mai des nu au nevoie să caute soluţii regenerative costisitoare pentru îngrijirea părului”, susţine medicul Mikhail Fadeev, specialist în terapie holostică. Potrivit acestuia, smochinele au valori nutriţionale mai puţin cunoscute de publicul larg, fiind recomandate în dietele de reîntinerire şi rejuvenare.

Conţinut bogat de aminoacizi şi minerale esenţiale

Acest fruct poate fi consumat ca atare, în stare crudă, dar şi uscat sau sub formă de infuzie, având un conţinut bogat de aminoacizi, minerale, potasiu şi fier.

Pentru infecţiile respiratorii se recomandă infuzia terapeutică cu felii mici de smochine, peste care se adaugă lapte cald. Se pastrează timp de două ore într-un termos, iar apoi se stgrecoară băutură, care calmează tusea şi alumgă senzaţia de gât uscat.

Smochinele pot îmbunătăți valorile tensiunii arteriale și ale nivelul de grăsime din sânge, ceea ce poate spori sănătatea vasculară și poate reduce riscul de boli de inimă.

Frunzele de smochin au proprietăți anticanceroase

Multe studii în eprubetă au cercetat efectele frunzelor de smochin asupra celulelor canceroase, iar rezultatele par promițătoare. S-a demonstrat că frunzele de smochin și latexul natural din plantele de smochin prezintă activitate antitumorală împotriva celulelor canceroase provenite de la oameni (cancer de colon, cancer de sân, de col uterin și de ficat).

Acest lucru nu înseamnă, însă, că un consum de smochine sau de ceai din frunze de smochin vor avea aceleași efecte. Potrivit doc.ro, studiile în eprubetă oferă un punct de plecare promițător, dar sunt necesare studii la om pentru a evalua modul în care ingerarea smochinelor sau a frunzelor de smochin afectează creșterea cancerului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel