Sari la conținut

5 semne care îți arată că îți irosești viața. Lidia Fecioru: Când îţi asculţi intuiţia, nu vei greşi niciodată

creier
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Lidia Fecioru

5 semne care îți arată că îți irosești viața. Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt modurile prin care ajungem să ne irosim viața.

„Dacă se ţine cont de ceea ce se spune în jur, niciodată persoana respectivă nu va face nimic. Întotdeauna se va găsi un criminal, un mincinos, un escroc sau un invidios. Mereu va fi cineva care va puncta ceva.

Sunt oameni care au nevoie de aprobare din partea celor din jur. Vor să vadă care ar fi efectele unor decizii. Sunt oameni care nu se ascultă pe ei, pe Dumnezeul din ei. Acea intuiţie. Când îţi asculţi intuiţia, nu vei greşi niciodată.

Noi ne folosim viaţa sub distragere fără sens. Distragerile sunt foarte dăunătoare. Oamenii care vin cu impresii sunt cu substrat sau chiar negative. Au un interes. De cele mai multe ori, nu trebuie să ţinem cont de ele”, a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Lidia Fecioru: „Ascultă-ţi intuiţia”

„Dacă ai ceva de rezolvat cel mai bine este să nu spui despre ce este vorba. Nu spune nimănui. Ascultă-ţi intuiţia şi fă exact ceea ce simţi. Unul dintre motivele pentru care alegem să ne umplem viaţa cu ceea ce este mai greu este frica. Oamenii de frică întreabă. Se blochează.

Trebuie să depăşim toate hopurile care ne ţin în loc. Noi nu vom învăţa niciodată ce este protecţia totală. Nu avem voie să o dăm nici copiilor noştri. Un copil foarte protejat de către părinţi devine inadaptat şi sensibil. În familia în care exsită părinţi severi, copiii sunt empatici sau sunt absenţi. Nu va fi un copil echilibrat.

Ne irosim viaţa atunci când ne lăsăm copleşiţi de situaţie

De pildă, oamenii sunt copleşiţi de situaţia de nesiguranţă pe care o trăiesc acum. Parcă nimeni nu mai are chef să facă nimic. Lumea trece într-o stare de amorţeală. Oamenii sunt debusolaţi.

Nu poţi să-ţi mai faci niciun plan. Acum, nici nu mai ştii pe azi pe mâine ce să faci. Chiar dacă nu pot să-mi fac un plan măreţ, pentru o perioadă mai lungă de timp, dar pot să-mi fac un plan mai scurt, dar să mă mişc totuşi.

De multe ori suntem atât de încărcaţi de situaţia în care suntem şi spunem nu mai pot. De obicei ni se întâmplă lucrul acesta, atunci când încercăm să rezolvăm foarte multe lucruri. Atunci când ne încărcăm cu problemele tuturor. Trebuie să bifăm o sarcină sau două pentru noi. Să nu-i mai lăsăm pe ceilalţi să ne acapareze.

Ne irosim viaţa fiind nehotărâţi în mod constant

Trebuie să ne facem strategii. Să nu stăm în stagnare. Să facem măcar un pas. Să nu stăm pe post de victimă. Întotdeauna când vom schimba un pas, destinul se schimbă.

Ne este frică de decizii. Ne punem în gând să facem ceva, dar nu o facem pentru că ne este teamă. Putem sta într-o perioadă de indecizie toată viaţa. Trebuie să luam decizii pe informaţii foarte clare şi să le combinăm cu ce ne spune inima.

Dacă vrei să faci ceva, ia informaţii, nu păreri. Inima îţi va spune. Ea are creierul ei. Lucrurile se vor aşeza. Trebuie să avem curajul să facem un pas. Să nu ne lipsească curajul.

Teama de eşec, un alt mod prin care ne putem irosi viaţa

Sunt foarte mulţi oameni care ar face foarte multe lucruri, doar că le este teamă de eşec. Nu trebuie să lăsăm indoiala să ne stăpânească. Până nu iei taurul de coarne, nu poţi să ştii ce şi cum.

Există mai multe tipuri de frici, dar nu trebuie să ne stăpânească. Trebuie să ne înconjurăm de oameni care ne oferă încredere. Din copilărie trebuie să-i învăţăm pe copii să aibă curaj şi încredere.

Ne irosim viaţa fiind ocupaţi, însă fără folos

De pildă, stăm pe reţelele de socializare. Ne pierdem timpul stând prea mult pe aceste reţele. Sunt oameni care aşa îşi încep ziua. De obicei, aceştia sunt oamenii care mai au relaţii pe telefon. Sunt unii care fac sondaje de opinie. Cine nu are ce face, stă”, a mai spus bioenergoterapeutul.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel