Sari la conținut

5 semne de avertizare că inima ta este anormal de slăbită pentru vârsta ta

consecintele deshidratarii pentru inima
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce pateste inima cand nu bei apa

Este un adevăr nefericit că organismul tău încetinește pe măsură ce îmbătrânești. Ceea ce înainte era ușor, cum ar fi urcatul unei scări, poate fi acum o sarcină descurajantă. Deși pierderea unei anumite vitalități odată cu vârsta este complet naturală, oboseala și senzația de respirație pot fi, de asemenea, semne de avertizare că inima ta nu funcționează corect.

Ce este insuficiența cardiacă?

Funcția principală a inimii este de a furniza sânge bogat în oxigen în întregul corp. Când inima ta nu pompează eficient așa cum trebuie, ai insuficiență cardiacă.

Insuficiența cardiacă nu înseamnă că inima nu mai funcționează. Înseamnă că are nevoie de sprijin pentru a o ajuta să funcționeze mai bine. Această afecțiune poate apărea la orice vârstă, dar este cel mai frecvent la persoanele în vârstă și tinde să se agraveze treptat în timp.

O mulțime de persoane greșesc adesea simptomele insuficienței cardiace ca urmare a îmbătrânirii. Dar, în realitate, ceea ce se întâmplă este că inima lor devine mai slabă și nici măcar nu își dau seama. Fără îngrijire adecvată, insuficiența cardiacă poate duce la stop cardiac.

Este important să recunoști semnele F.A.C.E.S.

Pentru a ajuta atât medicii, cât și pacienții să recunoască rapid simptomele insuficienței cardiace, Heart Failure Society of America a creat un acronim simplu numit „FACES”.

F = Oboseala. Atunci când inima nu poate pompa suficient sânge bogat în oxigen pentru a satisface nevoile de energie ale corpului, apare un sentiment general de oboseală sau moleșeală.

A = Limitarea activității. Persoanele cu insuficiență cardiacă sunt adesea în imposibilitatea de a-și desfășura activitățile normale, deoarece obosesc cu ușurință și lsimt că nu pot respira.

C = aglomerație. Acumularea de lichid în plămâni poate duce la tuse, respirație șuierătoare și dificultăți de respirație.

E = Edem sau umflarea gleznei. Atunci când inima nu are suficientă putere de pompare pentru a forța sângele uzat înapoi din extremitățile inferioare, lichidul se poate acumula în glezne, picioare, coapse și abdomen. Excesul de lichid poate provoca, de asemenea, o creștere rapidă în greutate.

S = scurtarea respirației. Lichidul din plămâni face mai dificil ca dioxidul de carbon din sângele folosit să fie schimbat cu oxigen proaspăt. De asemenea, poate fi mai greu să respiri atunci când stai întins, deoarece gravitația permite fluidului de sub plămâni să circule în sus pe trunchi.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel