Sari la conținut

5 semne de avertizare pentru un atac de cord care apar în ochi

semne cand din corp lipseste o vitamina
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
carente de vitamine vitală pentru a menține ochii sănătoși

Semne ale unui atac de cord. Ochii au mereu ceva de spus. Fie că exprimă iubirea, ura, bucuria sau furia sau dezvăluie problemele de sănătate subiacente mortale, ochii tăi pot face totul.

Efectuarea unui test regulat de ochi sau un examen poate duce la multe descoperiri despre sănătatea ta, în special despre sănătatea inimii.

Potrivit experților în sănătate, aranjarea vaselor de sânge din partea din spate a ochiului, numită vasculatură a retinei, este strâns legată de inimă și, prin urmare, dacă există vreo problemă cu ochiul, aceasta poate fi direct legată de bolile cardiace iminente.

Multe studii au descoperit că persoanele care suferă de boli de inimă au retine marcate de semne de accident vascular cerebral, în care ochiul este lipsit de flux sanguin și oxigen, provocând moartea celulelor. În afară de un accident vascular cerebral, scanările oculare pot detecta și semne de boli precum Alzheimer și Parkinson.

Citeste si:

Semne de avertizare ale unui atac de cord în ochi

Dacă ați avut un atac de cord sau orice altă problemă legată de acesta, medicii spun că în ochi apar mai multe semne și simptome. Dacă le puteți citi, atunci puteți împiedica inima să se prăbușească.

Câteva dintre aceste semne ale unui atac de cord iminent apar în ochi:

Semne ale unui atac de cord: 1. Amaurosis fugax

Este unul dintre cele mai neobișnuite simptome ale unui atac de cord care provoacă o pierdere temporară a vederii totale sau parțiale la unul sau ambii ochi.

Potrivit medicilor, atunci când inima nu funcționează corespunzător, au loc multe schimbări, cum ar fi depozitele galbene care se formează sub macula sau în zona centrală. porțiune a retinei. Aceste modificări cauzează ischemie focală, repetitivă, retiniană.

Cunoscută și sub denumirea de orbire monoculară, medicii spun că amauroza fugax apare atunci când fluxul sanguin este blocat către artera centrală a retinei care furnizează sânge către ochi.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale amaurozei fugace este blocarea fluxului de sânge către ochi de la o bucată de placă sau un cheag de sânge. Factorii de risc pentru această apariție includ antecedente de boli de inimă, hipertensiune arterială, colesterol ridicat, fumat sau antecedente de abuz de alcool sau cocaină.

2. Arcus senilis

Arcus senilis formează un inel în jurul corneei, care este observat în mare parte chiar înainte de un atac de cord. Medicii spun că aceste inele se formează în jurul marginilor corneei clare, a țesutului rotunjit de deasupra pupilei și a irisului.

Clinica Mayo spune că afecțiunea este frecventă la adulții în vârstă și este de obicei cauzată de depozitele de grăsime adânci pe marginea corneei. Chiar dacă nu afectează vederea, experții o asociază cu un risc crescut de boli de inimă.

Semne ale unui atac de cord: 3. Schimbarea culorii retinei

Când inima nu funcționează corect, poate exista o schimbare bruscă a vederii, care poate fi unul dintre semnele majore pe care trebuie să le observi.

Potrivit National Stroke Association, aproximativ două treimi dintre persoanele care au un accident vascular cerebral au un anumit tip de modificare a vederii care dăunează unei părți a creierului care procesează ceea ce vezi.

Rezultatul poate cauza probleme de percepție vizuală, cum ar fi scăderea vederii laterale periferice, vedere dublă și chiar orbire.

4. Vasculatura retiniană

Potrivit studiilor, vasele de sânge din retină devin rigide și întărite atunci când va avea loc un atac de cord.

Medicii spun că raportul dintre dimensiunea arterelor retiniene și a venelor ar trebui să fie de aproximativ două până la trei, dar dacă artera devine mai mică decât vena sau vena este mult mai mare și dilatată, aceasta poate fi dovada unui atac de cord.

Semne ale unui atac de cord: 5. Vasele de sânge deteriorate

Dacă în timpul unui examen oftalmologic, medicul găsește orice problemă sau chiar leziuni ușoare în vasele de sânge, asigurați-vă că vă verificați inima.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.