Sari la conținut

5 semne și simptome timpurii care anunță un diabet de tip 2

diabet de tip 2
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Diabet de tip 2: nu ignora aceste 5 semne timpurii!

Semne timpurii de diabet. Diabetul de tip 2 este o afecțiune care apare atunci când organismul nu este capabil să utilizeze hormonul insulină în mod corespunzător.

Această afecțiune este cauzată de un nivel ridicat al zahărului din sânge, adesea rezultatul unei alimentații necorespunzătoare și al lipsei de exercițiil fizice.

În 2010, se estima că la nivel global există 285 milioane de persoane care suferă de diabet de tip 2, reprezentând 90% din toate cazurile de diabet. Aceasta înseamnă aproximativ 6% din populația adultă a lumii. Diabetul este frecvent atât în țările dezvoltate, cât și în țările în curs de dezvoltare.

5 semne și simptome timpurii care anunță un diabet de tip 2

Iată câteva dintre semnele și simptomele timpurii ale acestei populare tulburări de sănătate.

1. Urinare frecventă: Potrivit Everyday Health, atunci când există glucoză suplimentară în sânge, rinichii încearcă să o elimine. Ca urmare, pacienții vor observa o creștere a producției de urină și nevoia de a folosi baia.

2. Sete extremă: Un rezultat suplimentar al urinării crescute este pierderea crescută de lichid, care poate duce la creșterea setei și la deshidratare. În plus, pacienții pot observa că gura li se simte mai uscată decât de obicei. 

3. Foame crescută: Foamea crescută este un alt semn precoce al diabetului de tip 2. La persoanele cu diabet de tip 2 insulina nu funcționează bine în organism. Aceasta înseamnă că pancreasul a scos mult mai mult pentru a încerca să compenseze. Drept urmare, această cantitate crescută de insulină din organism trimite creierului mesaje că organismul are nevoie de mai multă hrană, chiar dacă acest lucru nu este de fapt adevărat.

4. Durere nervoasă sau amorțeală: De-a lungul timpului, mulți diabetici pot dezvolta ceva cunoscut sub numele de neuropatie diabetică din cauza leziunilor nervoase cauzate de expunerea ridicată la zahăr. Această afecțiune se prezintă mai întâi ca durere și amorțeală inexplicabilă la nivelul picioarelor.

5. Vedere neclară: Vederea încețoșată este, de asemenea, un semn precoce frecvent al diabetului de tip 2. La început, poate fi greu pentru organism să se adapteze la schimbările de zahăr din sânge și, ca urmare, vederea încețoșată este frecventă în primele etape ale diabetului. După ce corpul se obișnuiește cu noi niveluri mai ridicate de zahăr din sânge, vederea va reveni la normal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel