luni, ianuarie 30, 2023

Cu puțin efort poți alunga starea de somnolență din timpul zilei. Iată care sunt cele 5 trucuri care alungă somnul.

5 trucuri care alungă somnolența din timpul zilei. Începem cu doza de…

Somnolența din timpul zilei este una dintre cele mai frecvent simptome. Cauzele? Calitatea slabă a somnului din timpul nopții, medicamentele, apneea și durerea. Printre cauze se număr și bolile mintale sau boala ADHD.

5 trucuri care alungă starea de somnolență. Iată care sunt acelea:

Începem cu doza de cofeină. Cafeaua oferă mereu energie

Te-ar mai interesa: Ouă de găină la 8 lei bucata. Ce beneficii impresi...

O cafea ar putea fi impulsul de energie de care aveți nevoie. Cofeina este un stimulent. Ceea ce înseamnă că mărește activitatea în creier și în sistemul nervos. Aceasta vă poate îmbunătăți capacitatea de gândire și performanța mentală. Luați o pauză. O cafea  sau o scurtă plimbare vă înviorează.

Aveți grijă să nu exagerați. Consumul prea mare de cofeină vă poate suprastimula și veți deveni nervos, lucru care vă poate afecta nivelul de productivitate.

Al doile truc, ridică-te de la birou

Statul într-un singur loc prea mult timp poate agravastarea de somnolența. Ridicându-te periodic de la biro,  pune sângele în mișcare.

Te-ar mai interesa: Alimente care susțin sistemul imunitar. Medic: Exi...

De acord, probabil că nu puteți sta departe de birou prea mult timp. S-ar putea să trebuiască să fiți creativ și să vă mișcați într-un spațiu mic.

Al treilea truc: Ascultă muzică

Dacă îți este somn la serviciu, faptul că trebuie să îți faci treaba în liniște poate fi un chin. Pentru a-ți trezi creierul, ascultă muzică.

Al patrulea, mănâncă ceva sănătos

Dacă vă confruntați cu somnolență diurnă frecventă, un prânz copios ar putea agrava situația. Faceți tot posibilul să stați departe de gustări zaharoase. Mai mult, sucuri sau carbohidrați precum pâinea albă și pastele albe.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 ianuarie. Zodia care primește azi o su...

Mâncați un prânz ușor pentru a vă menține energia. Vreți să vă simțiți satisfăcută, dar nu îndopată. În timp ce vă împachetați prânzul, alegeți surse de energie mai sănătoase. Acestea includ ouă fierte, pui, fructe de pădure, nuci, legume și cereale integrale.

Păstrați-vă spațiul de lucru luminos

Dacă aveți norocul să lucrați într-un spațiu cu ferestre, deschideți jaluzelele și lăsați să intre lumina naturală. Lumina soarelui poate crește vigilența și energia.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 3 greșeli frecvente atunci când vrei...

Spală fața cu apă rece. Acest truc rapid te poate reenergiza

Dacă nu aveți o fereastră în apropierea spațiului de lucru, aprinde o veioză și poziționați-o lângă biroul dumneavoastră. Aceasta emite un nivel scăzut de lumină UV și ajută la reglarea ciclului de trezire, astfel încât să vă simțiți mai puțin somnoros. Spală fața cu apă rece. Acest truc rapid te poate reenergiza și îți poate oferi un stimulent de care ai mare nevoie, potrivit healthline.com.

Te-ar mai interesa: Alimentația în funcție de grupa de sânge. Care sun...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private