Sari la conținut

6 cele mai bune obiceiuri pentru pierderea grăsimii abdominale indiferent de vârstă

drenajul limfatic
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
totul despre drenajul limfatic

Când vine vorba de slăbire, dieta și exercițiile fizice par imediat cele mai bune modalități de a obține cele mai rapide rezultate. Numărarea caloriilor, monitorizarea tipurilor de alimente pe care le consumați și direcționarea grăsimilor în anumite zone prin exerciții specializate și rutine de antrenament pot face minuni și vă pot ajuta să vedeți niște rezultate serioase.

În timp ce aceste obiceiuri de stil de viață pot face minuni pe termen lung, obiceiurile tale de băut vă pot ajuta să vă accelerați obiectivele de scădere în greutate sau să le împiedice serios, mai ales când vine vorba de țintirea grăsimii din stomac.

Toată lumea a auzit despre băuturile zaharoase sau alcoolice care duc la creșterea în greutate, dar nu toate băuturile stau în calea dintre tine și abdomenul plat. Modul în care bei poate schimba modul în care funcționează metabolismul corpului și poate afecta acumularea de grăsime, în special în jurul secțiunii mediane.

Citeste si:

Datorită științei de ultimă oră, experții au identificat o mână de obiceiuri speciale de a bea care ajută eficient la reducerea grăsimii din stomac, mai ales atunci când sunt asociate cu dietă și exerciții fizice. Dacă ați lucrat pentru a dezvolta o secțiune medie plată, dar ați ignorat modul în care beți, asigurați-vă că începeți să urmați aceste obiceiuri aprobate de știință pentru rezultate maxime.

Dacă doriți cu adevărat să vă duceți jocul de ardere a grăsimilor la următorul nivel, explorați cele 6 obiceiuri de băut pentru a elimina grăsimea viscerală care funcționează cu adevărat.

Bea mai multă apă

Când vrei să slăbești și să reduci grăsimea de pe burtă, nu poate strica să începi să bei mai multă apă. Dacă mai bei câteva căni de apă în fiecare zi, stomacul tău se simte plin, prevenind supraalimentarea. Un studiu publicat în Obesity (Silver Spring) a arătat că participanții care au băut încă 17 uncii de apă înainte de masă în timp ce urmau o dietă cu conținut scăzut de calorii au ajuns să slăbească cu peste 40% mai mult decât cei care pur și simplu au urmat o dietă săracă în calorii.

Dacă doriți să vă supraîncărcați experiența de băut cu apă pentru rezultate optime, asigurați-vă că ați consumat apă rece. O altă cercetare preluată din Jurnalul Internațional de Obezitate a găsit o legătură între consumul de apă rece și grăsimea arsă în plus.

Consumul de apă rece arde și mai multă grăsime datorită faptului că corpul tău trebuie să încălzească băutura, provocând un plus de cheltuială de energie. Efectele apei reci sunt și ele destul de substanțiale. Oamenii de știință au descoperit că la nivel superior, arderea grăsimilor a crescut cu până la 25% timp de 40 de minute la participanții care au băut un pahar cu apă rece.

Bea o ceașcă de cafea în plus

Nimic nu te ajută să te trezești dimineața ca o ceașcă fierbinte de cafea și acum se pare că o ceașcă fierbinte de cafea te poate ajuta să obții un abdomen plat. Secretul de ardere a grăsimilor al acestei băuturi constă în conținutul de cofeină.

O cercetare publicată în Clinical Physiological and Functional Imaging a dezvăluit că cofeina ajută la stimularea metabolismului , ceea ce duce la o cantitate crescută de ardere a grăsimilor. Acest fapt se asociază bine cu un alt studiu găsit în Obezity (Silver Spring) care a concluzionat că participanții care au băut o ceașcă de cafea care conținea șase miligrame de cofeină au ajuns să consume mai puține calorii în general.

Savurați mai mult ceai verde

Asemenea cafelei, consumul mai mult de ceai verde te poate ajuta să arzi grăsimea din stomac, datorită conținutului de cofeină al băuturii. Ceaiul verde merge cu un pas mai departe decât cafeaua, conținând antioxidanți speciali numiți catechine, care se asociază cu cofeina pentru a reduce și mai mult grăsimea stocată.

Un studiu găsit în Canadian Pharmaceutical Journal a dezvăluit că participanții care au băut ceai verde care conținea concentrații mai mari de catechine și cofeină au mai slăbit până la șapte kilograme într-o perioadă de 12 săptămâni, comparativ cu cei care nu au băut ceai verde.

Savurați un ceai negru

Dacă doriți să pierdeți puțină grăsime din stomac, dar aveți o preferință pentru ceai negru față de ceai verde, nu vă temeți. În timp ce ceaiul verde conține catechine, ceaiul negru conține cantități mari de polifenoli, un alt tip de antioxidant care s-a dovedit că reduce semnificativ greutatea participanților obezi, conform unui studiu preluat din Jurnalul European de Nutriție. Acești polifenoli apar în mod natural în ceaiul negru și nici măcar nu este nevoie să bei ceai cu cofeină pentru a vedea rezultate.

Începeți să iubiți oțetul de cidru de mere

Dacă îți place puțină aciditate în băuturile tale, nu poți da greș savurând băuturile tale preferate cu puțin oțet de mere. Oamenii de știință au descoperit că acest tip de oțet are potențialul brut de a reduce acumularea de grăsime și de a opri creșterea în greutate, conform Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

Îmbunătățiți-vă băuturile cu proteine

Băuturile proteice pot părea un candidat improbabil atunci când vine vorba de reducerea grăsimii de pe burtă, dar nu ignora aceste băuturi asociate cu antrenamentul. Băuturile bogate în proteine au potențialul de a suprima pofta de mâncare datorită capacității proteinelor de a declanșa un răspuns hormonal, scăzând în același timp hormonul care stimulează foamea, potrivit unui studiu din Jurnalul Mediteraneean de Nutriție și Metabolism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.