joi, septembrie 29, 2022

6 motive pentru care te îngrași peste noapte. La propriu!

Dacă ați încercat să slăbiți, un lucru pe care majoritatea dintre noi îl știm este că este necesar un deficit de calorii pentru pierderea în greutate. Aceasta înseamnă că trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi.

În același timp, în timp ce consumul de prea multe calorii te poate împiedica să slăbești, a avea prea puține calorii îți poate face foame și îți poate reduce metabolismul și masa musculară. Poate deveni cu adevărat derutant, într-adevăr.

Te-ar mai interesa: Moarte suspectă. Un medic cunoscut, din București,...

De asemenea, după cum subliniază Shivani Sikri, nutriționist șef și expert în sănătate la Nutri4Verve, obiceiurile alimentare proaste și lipsa activității fizice sunt cele care duc la creșterea în greutate. În afară de unele cazuri excepționale în care motive medicale (probleme hormonale, metabolice sau boli genetice) sunt cauza.

Iată primele 6 motive care ar putea duce la pierderea celor mai bune planuri de slăbire, determinându-vă să luați în greutate, subliniază Shivani Sikri, nutriționist șef și expert în sănătate la Nutri4Verve.

Motive pentru care te îngrași peste noapte: 1. Nu dormi suficient

Lipsa somnului duce inevitabil la o lipsă de energie. Dacă te simți obosit, activitatea ta fizică este redusă sau prost efectuată. În plus, cresterea cortizolului, hormonul stresului, sub efectul lipsei de somn îți va creste și pofta de mancare, în special pentru produsele dulci.

Te-ar mai interesa: Atenție! Picioarele umflate pot prevesti un infarc...

În același timp, cortizolul promovează rezistența la insulină, organismul va secreta mai mult. Dar insulina este hormonul nostru de stocare: cu cât producem mai mult, cu atât „îngrașăm” mai mult.

2. Gustați înainte de culcare

Indiferent dacă luați cina devreme sau săriți peste această masă, evitați să cedați la gustări înainte de culcare. Caloriile ingerate pot provoca un surplus de energie inutilă. Vei lua în greutate și vei avea dificultăți în a adormi.

Te-ar mai interesa: Gwyneth Paltrow, secretul unui trup perfect! Cum s...

Motive pentru care te îngrași peste noapte: 3. Sari peste masa de seara

A nu mânca la cină este o soluție proastă pentru pierderea în greutate. Dimpotrivă: lipsa unei mese în timpul zilei îți încetinește metabolismul. Foamea ta se va intensifica la trezire, la fel și pofta de alimente zaharoase și grase. Motivul? Corpul tău fiind lipsit caută prin toate mijloacele să stocheze rezerve pentru a compensa.

4. Cina ta este prea bogată

Consumul de cantități mari la cină crește riscul de creștere în greutate. Digestia ta va fi mai lenta si nu vei culege beneficiile nutrientilor pe care i-ai consumat. Ele nu vor fi asimilate corect de organismul tau.

Te-ar mai interesa: Cel mai nociv aliment pentru creier. Prof. dr. Vla...

Motive pentru care te îngrași peste noapte: 5. Îți folosești telefonul înainte de a dormi

Lumina albastră proiectată de telefon vă perturbă somnul. Pe termen lung, această oboseală duce la creșterea în greutate. Ideea este să nu te mai uiți la computer sau la ecranul televizorului cu o oră înainte de culcare.

6. Bei alcool

Dacă alcoolul rămâne recunoscut ca o băutură calorică, joacă, de asemenea, un rol negativ în somn. Consumul de alcool seara îți perturbă ceasul biologic și provoacă creșterea în greutate în timp.

Te-ar mai interesa: Soțiile sâcâitoare îmbunătățesc sănătatea soților ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private