Sari la conținut

6000 de paşi pentru sănătate

Persoanele care suferă de gonartroză sau au un risc crescut de a face această boală trebuie să încerce să depăşească 6000 de paşi, adică să meargă aproximativ 5 km, pentru a reduce probabilitatea unei limitări funcţionale, precum dificultatea la ridicare sau urcatul scărilor.

Studiul publicat în Arthristis Care&Research descrie cum o echipă de cercet[tori de la Universitatea Massachusetts a ținut sub observație doi ani un grup de circa 2.000 de pacienți afectați de artroză a genunchiului diagnosticată sau care — pe baza unei evaluări inițiale — prezentau o mare probabilitate să dezvolte această boală a articulațiilor.Distanța parcursă zilnic a fost măsurată cu podometrul, informează Agerpres.

Rezultatul arată că 6.000 de pași efectuați zilnic constituie pragul de referință pentru identificarea celor care prezintă o limitare funcțională. Fiecare 1.000 de pași suplimentari reduc riscul de handicap major cu până la 16%.

Citeste si:

Această observație ar trebui să le atragă atenția celor care merg puțin, fiindcă artroza genunchiului afectează o mare parte a populației, îndeosebi după 50 de ani, iar sedentarismul are și el un rol în apariția ei.

 

Ana Maria Niţu

Sursa : http://www.agerpres.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.