luni, august 15, 2022

Persoanele care suferă de gonartroză sau au un risc crescut de a face această boală trebuie să încerce să depăşească 6000 de paşi, adică să meargă aproximativ 5 km, pentru a reduce probabilitatea unei limitări funcţionale, precum dificultatea la ridicare sau urcatul scărilor.

Studiul publicat în Arthristis Care&Research descrie cum o echipă de cercet[tori de la Universitatea Massachusetts a ținut sub observație doi ani un grup de circa 2.000 de pacienți afectați de artroză a genunchiului diagnosticată sau care — pe baza unei evaluări inițiale — prezentau o mare probabilitate să dezvolte această boală a articulațiilor.Distanța parcursă zilnic a fost măsurată cu podometrul, informează Agerpres.

Te-ar mai interesa: Cum afli dacă ai polipi pe colon și în ce situații...

Rezultatul arată că 6.000 de pași efectuați zilnic constituie pragul de referință pentru identificarea celor care prezintă o limitare funcțională. Fiecare 1.000 de pași suplimentari reduc riscul de handicap major cu până la 16%.

Această observație ar trebui să le atragă atenția celor care merg puțin, fiindcă artroza genunchiului afectează o mare parte a populației, îndeosebi după 50 de ani, iar sedentarismul are și el un rol în apariția ei.

 

Ana Maria Niţu

Sursa : http://www.agerpres.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private