joi, august 18, 2022

6oo de lei din buzunarul propriu! Atât ar trebui să cheltuie lunar personalul medical care nu dorește să se vaccineze. Adina Alberts:  „Doamnă ministru, cred că vă jucați cu focul”

Recent, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că medicii care refuză să se vaccineze vor fi nevoiți să se testeze periodic pe cheltuială proprie. În acest context, medicul estetician Adina Alberts a atenționat că bugetul pentru aceste testări s-ar putea ridica la 600 de lei pe lună.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Alberts suține că aceste decizii ale Ioanei Mihăilă sunt „lucruri surprinzătoare” și discriminatorii și o atenționează că se „joacă cu focul”.

6oo de lei din buzunarul propriu, ar trebui să cheltuie lunar personalul medical care nu dorește să se vaccineze

„Ioana Mihăilă este autoarea unui ordin prin care ar dori să oblige personalul medical neimunizat prin injectare, la testarea periodică suportată din banii proprii.
„Am prezentat premierului principiile după care ne ghidăm atunci când dorim să introducem această testare. Am definitivat forma ordinului care implementează cum se realizează testarea. Ea va avea legătură inclusiv cu incidenţa infecţiei în judeţul în care personalul medical respectiv îşi desfăşoară activitatea”, a afirmat Ioana Mihăilă la TVR1,
“Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se injecteze”, precizând și că proiectul va fi în transparență decizională foarte curând. Lucru lăudabil, perfect corect până la un punct. Doar că există în acest demers oficial, din nou, câteva constrângeri și o omisiune regretabilă.

Adina Alberts:  „Doamnă ministru, cred că vă jucați cu focul”

  • Testarea prevăzută în ordin ar trebui să aibă o periodicitate de una la 3 zile, adică 10 testări pe lună, bugetul pentru aceste testări putându-se ridica la 600 de lei într-o lună de muncă. Această manieră de a pune problema este discriminatorie. Testarea trebuie să fie GRATUITĂ pentru personalul medical. DE FAPT AR TREBUI SĂ FIE GRATUITĂ PENTRU TOȚI CETĂȚENII ACESTEI ȚĂRI.
  • Apoi, vă mai amintiți declarațiile dlui Valeriu Gheorghiță, care spunea, în luna ianuarie 2021, că personalul medical s-a injectat în proporție de aproape 80%?!? Adică din 160 000 de cadre medicale , 125 000 se injectaseră până la data de 12 ianuarie. Păi atunci de ce acest ordin?! Ori s-a mințit atunci, ori se minte acum! Unde e îngrijorarea vizavi de sănătatea pacientului, grijă venită oricum brusc, din neant, după ce mai bine de un an de zile, oamenilor li s-a interzis accesul la sănătate pe motiv că traversăm o „pandemie groaznică”.
  • Mai mult decât atât, de fapt esențialul, medicii și asistentele care au trecut prin boală și care pot prezenta certificate care atestă prezența imunității umorale (teste care evidențiază prezența anticorpilor circulanți) sau a celei celulare (teste care evidențiază prezența limfocitelor T și B cu memorie – test existent și la noi în țară) de ce nu sunt luate în calcul?!? Aceste persoane sunt CELE MAI „SIGURE” CADRE MEDICALE în raport de riscul de transmitere a infecției către pacienți. Oamenii aceștia nu au nevoie de injectări suplimentare!
Doamnă ministru, cred că „vă jucați cu focul”. Părerea mea de simplu cetățean”, a ținut să precizeze medicul Adina Alberts, într-o postare pe contul său de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private