joi, februarie 9, 2023

O activitate sexuală normală și regulată are numeroase beneficii pentru sănătate. Despre efectele uimitoare ale sexului asupra sănătății s-au făcut o multitudine de studii care au arătat că acesta contribuie la îmbunătățirea stării psihice, scade riscul de infarct, întărește imunitatea organismului, crește stima de sine, întărește relația dintre doi oameni, alungă insomniile.

Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...

Iată care sunt beneficiile sexului asupra sănătății:

Un somn liniștitor, o stare psihică de excepție

În timpul actului sexual se secretă o cantitate mare de endorfine, numite și hormonul fericirii. De aceea este indicat ca activitatea sexuală să se desfășoare și înainte de culcare. Astfel, somnul va fi odihnitor noaptea. În plus, oxitocină eliberată în timpul actului sexual te va relaxa și îți va asigura un somn liniștitor. În cazul în care actul sexual are loc dimineața, ziua va începe cu multă energie și un confort psihic sporit.

Diminuează riscul de infarct

Sunt studii care arată că sexul scade riscul de infarct, mai ales în rândul bărbaților. Explicația constă în faptul că în timpul actului sexual ritmul cardiac ajunge și la 150 de bătăi pe minut, astfel sistemul circulator este stimulat. Cercetătorii susțin că bărbații care au o viață sexuală stabilă, regulată, de cel puțin două ori pe săptămână au un risc cu 40% mai mic de infarct.

Te-ar mai interesa: ȘOC DE PROPORȚII ÎN PRO TV! Jurnalist celebru anch...

Ajungi la silueta mult visată

Deși nu pare obositor, în timpul actului sexual se ard la fel de multe calorii ca la jumătate de oră de aerobic, alergat pe bandă sau fitness. Uneori se pot pierde și 1000 de calorii.

Ține stresul la distanță

În momentele în care ești stresat, sexul îți este un adevărat aliat. Endorfinele eliberate în timpul actului sexual au un efect de zece ori mai mare decât orice pastilele antistres sau anxietate. Mai mult, se pare că persoanele cu o viață sexuală activă sunt mai puțin predispuse la depresie.

Te-ar mai interesa: Semne de avertizare precoce ale cancerului: 5 simp...

Consolidează relația între parteneri

O viață sexuală activă contribuie la consolidarea intimităţii între parteneri. Astfel iubirea lor este deplină, spun specialiștii.

Scade tensiunea arterială

Actual sexual scade presiunea arterială și îmbunătățește sănătatea cardiacă, reducând riscul infarctului. De aceea, trebuie să ai în vedere că viața ta sexuală să fie activă și constantă.

Te-ar mai interesa: Un medicament luat frecvent de oameni ar putea cre...

Consolidează imunitatea

O viață sexuală echilibrată și satisfăcătoare sporește imunitatea. Este important de reținut că a face sex o dată sau de două ori pe săptămână face ca numărul de anticorpi și imunitatea să crească. Astfel ești protejat mai mult de infecții și răceli.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private