luni, octombrie 3, 2022

Uneori, fie și apropierea sărbătorilor, treburile din casă pe care trebuie să le faci constituie o sursă potențială de stres, de anxietate. De ajutor în acest sens îți sunt plantele, anumite ceaiuri au proprietăți tămăduitoare, alungă stresul și-ți dau forța de care ai nevoie să te bucuri în liniște de vacanța de Paște.

Iată ce plante te ajută să diminuezi nivelul stresului:

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci dacă ai peste 50 de ani. Întărește o...

Salvia. Anumite studii au arătat că acesta planta consumată sub formă de ceai poate contribuie la stimularea memoriei, a concentrării, stimulează performanțele intelectuale, dar cel mai important aspect este că salvia are un important efect anxiolitic. Ceaiul de salvie te poate calma și-ți garantează un somn excelent noaptea.

Rozmarinul. Ceaiul de rozmarin poate să stimuleze circulația sangvină, ajută la diminuarea stresului, a anxietății și în plus, are efect calmant asupra sistemului nervos. Ceaiul de rozmarin dacă este consumat regulat, poate să ți asigur un confort emoțional.

Te-ar mai interesa: Aceste simptome pot fi semnele unei boli incurabil...

Lavanda. Este o plantă renumită pentru efectele sale calmante, este de real ajutor celor care se luptă cu anxietatea, depresia, insomnia. În plus, ajută la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Ghimbirul. Acesta nu este recunoscut doar pentru proprietățile sale de normalizare a tensiunii arteriale, el este bun și atunci când vrei să scapi de stres. În plus, este un tonic excelent care ajută digestia și contribuie la detoxifierea corpului.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Mușetelul. Da, exact acest ceai pe care ți-l dădea bunica când erai mică, se pare că poate alunga anxietatea și depresia, cel puțin așa arată unele studii. Rezultatele acestora au arătat că ceaiul de mușețel este foarte bun în combaterea stărilor anxiose.

Valeriana. Rădăcina acestei plante constituie un remediu natural eficace împotriva oboselii dar și al anxietății. Totodată, valeriană este benefică și persoanelor care se confruntă cu depresie, dureri frecvente de cap, sau celor care sunt predispuse la dureri abdominale.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

Ceaiul verde. Acesta conține tianina, adică un aminoacid ce are acțiune directă asupra hipotalamusului astfel încât în corp se eliberează dopamină și serotonină care elimină stările de anxietate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private