Sari la conținut

7 simptome cheie care arată că vasele de sânge sunt înfundate

grupă de sânge
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Grupă de sange care poate face o boala grava

Vasele de sânge înfundate pot duce la probleme grave, inclusiv atac de cord și accident vascular cerebral. Prin urmare, este important ca toată lumea să cunoască simptomele acestei probleme.

Tromboza este o boală gravă caracterizată prin formarea de cheaguri de sânge în sistemul circulator. Acest lucru poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Chirurgul vascular Alexander Krajewski, a numit simptomele evidente ale vaselor înfundate: „Dacă seara ți se umflă picioarele, te înțepenești, simți dureri în mușchii gambei, este timpul să iei măsuri înainte de a fi prea târziu”, spune medicul.

Se crede că atacurile de cord sunt cauzate de un ritm cardiac anormal care este cauzat de îngustarea arterelor ca urmare a formării plăcilor de aterom. Dar dovezile științifice recente arată că oamenii nu mor din cauza colesterolului ridicat, ci din cauza cheagurilor de sânge care înfundă arterele.

Unele alimente cresc, iar altele scad nivelul de fibrinogen, care joacă un rol important în formarea cheagurilor de sânge și, de asemenea, accelerează sau încetinește dizolvarea cheagurilor de sânge.

1. Edeme, crampe, picioare reci

Vasele înfundate duc la afectarea metabolismului apă-sare în țesuturi. Ca urmare, până seara picioarele se umflă și apare durerea. Dimineața, fața este umflată și există pungi sub ochi.

2. Amețeli

Accese de amețeală, întunecare în fața ochilor la schimbarea poziției corpului – toate aceste semne indică faptul că nu ajunge suficient oxigen în creier. Aparatul vestibular nu funcționează, ca urmare, apare o orientare slabă în spațiu.

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

3. Zgomote sau țiuit în urechi

Acest simptom indică distonia vaselor cerebrale. În timp, acest simptom devine mai pronunțat și, dacă nu se iau măsuri suplimentare, poate duce la consecințe și mai grave.

4. Tulburări de somn

Fie că este vorba de insomnie sau un somn superficial și incomplet, aceasta se datorează aprovizionării insuficiente cu nutrienți în zonele creierului responsabile de producerea hormonului de somn melatonina.

5. Lipsă de energie, apatie

Aceste simptome apar din cauza lipsei de nutrienți în principalele organe interne. Corpul este în modul „economisire a energiei”.

6. Tulburări de vedere

De exemplu presiune intraoculară crescută indică probleme cu vasele ochilor.

7. Nevroză, iritabilitate, distonie neuro-vegetativă

Lipsa aportului de sânge cerebral duce la oboseală crescută, slăbiciune și capacitate de muncă redusă. Dacă lăsați această afecțiune să se dezvolte, 90% din timp se termină cu un atac de cord sau un accident vascular cerebral, atrage atenţia medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel