Sari la conținut

LEACUL din bătrâni care previne bolile de inimă. Scade RAPID colesterolul şi întăreşte vasele de sânge!

colesterol
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Nivelurile crescute de colesterol pot provoca o circulație proastă la nivelul extremităților

Colesterolul ridicat este o problemă comună de sănătate care trece adesea neobservată până când duce la probleme mai grave, cum ar fi boli de inimă sau accident vascular cerebral. Deși afectează în primul rând vasele de sânge, efectele sale se pot manifesta în moduri neașteptate, inclusiv pe piele. 

De obicei, hipercolesterolemia (valorile mari ale colesterolului în sânge) nu provoacă simptome și tocmai de aceea este important să faci analize și teste și să verifici nivelul colesterolului în mod regulat, până nu este prea târziu.
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Alimentele care ajută la curățarea arterelor de colesterol fac parte dintr-o dietă sănătoasă pentru inimă. Sunt bogate în antioxidanți, fibre și grăsimi sănătoase care pot ajuta la reducerea inflamației și la reducerea nivelului de colesterol în sânge, diminuând astfel riscul de formare a plăcilor de aterom.

„Strămoșii noștri luau acest medicament timp de 5-7 zile, mai ales în perioada de tranziţie între anotimpuri. Această cură înlocuiește complexele de vitamine și ajută organismul să se pregătească pentru un nou sezon”, spune nutriționistul Elena Doronkina.

Beneficiile amestecului de usturoi și miere

Această combinație reduce nivelul de colesterol din sânge și elimină depozitele de grăsime de pe pereții vaselor de sânge. Reduce riscul de tromboză la nivelul creierului, îmbunătățește circulația sângelui și dilată vasele de sânge.

„Consumând zilnic 2-3 linguri de usturoi cu miere, ajuți organismul să lupte împotriva infecțiilor virale. Dacă sunteți deja răcit, acest medicament vă va ajuta să scăpați rapid de simptomele bolii și vă va da putere. Usturoiul cu miere este util mai ales pentru copii, deoarece imunitatea lor nu este complet formată”, spune expertul.

De asemenea, se recomandă utilizarea combinației în astm bronșic, deficiență de vitamine, hipertensiune, herpes, boala Alzheimer și demență, pentru a calma sistemul nervos și a reduce nivelul de stres.

Pe lângă efectul benefic asupra organismului din interior, amestecul de usturoi și miere va avea un efect pozitiv și asupra tenului. Pielea va deveni mai netedă și mai uniformă, structura ei se va îmbunătăți, iar inflamațiile vor dispărea. În plus, produsul vă va ajuta să scăpați de mătreață, şi va întări firele de păr.

Mierea ajută organele interne să funcționeze corect, iar acest lucru are un efect pozitiv asupra tuturor sistemelor corpului. Pentru cei care sunt implicați activ în sport, acest produs va ajuta la construirea mai rapidă a mușchilor, va crește rezistența organismului și va face antrenamentul mai eficient.

Mod simplu de preparare

Este important să alegeți ingrediente proaspete, iar rețeta clasică este destul de simplă.

Luați un pahar de miere și o căpățână de usturoi. Tăiați usturoiul în mai multe felii sau tocați-l – acest lucru este important, deoarece o căpățână întreagă nu avea efectul maxim. Puneți usturoiul într-un vas, cum ar fi un borcan de sticlă sau un recipient de plastic. Turnați mierea deasupra. Închideți bine capacul și puneți-l într-o cameră întunecată timp de o săptămână.

Trebuie să luați 2-3 lingurițe (1-1,5 linguri) de usturoi cu miere dimineața, pe stomacul gol, timp de 5-7 zile. Cura poate fi repetată după 2-3 săptămâni.

Atenţie! Acest amestec nu este recomandat persoanelor cu alergii, epilepsie, diabet, ulcer, gastrită, pancreatită sau boli de rinichi, precum şi femeilor însărcinate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel