Sari la conținut

7 strategii pe care le pot urma pacienţii bolnavi de tiroidă pentru a slăbi

7 strategii importante pentru armonizarea siluetei în cazul persoanelor cu afecțiuni ale tiroidei. Mai întâi de toate, indiferent de diagnostic, hipertiroidism sau hipotiroidism, ambele afecţiuni pot duce la acumulare de kilograme. Stresul, oboseala sau depresia care vin în urma debutului bolii ne fac să mâncăm mai mult şi să facem exerciţii mai rar.

Înainte ca nivelul hormonilor TSH, să crească, ca în cazul hipotiroidismului, pacientul poate avea simptome precum – retenţie de apă, balonare, tendinţă de îngrăşare. Iată ce strategii pot urma pacienţii care suferă de boli de tiroidă pentru a slăbi

Exerciţii fizice

Pentru foarte mulţi pacienţi care sunt bolnavi de tiroidă, dieta restrictivă în calorii sau dietele care se bazează doar pe consumul anumitor alimente pentru a slăbi, pur şi simplu nu functioneza.

În timp ce se recomandă ca zilnic să se facă 30 de minute de sport pe zi, pacienţii care vor să îşi menţină greutatea sau să mai slăbească trebuie să facă exerciţii 60 de minute zilnic

Hipertiroidismul nu este egal cu slăbirea bruscă

Hipertiroidismul se caracterizează printr-o ardere accelerată a metabolismului, însă, pentru unii pacienţi asta nu înseamnă destul de mult încât să slăbească mai uşor. Din contră, foamea continuă îi îndeamnă să mânânce din ce în ce mai des. Hipotiroidismul se poate transforma în hipertiroidism din cauza depăşirii dozei. Cel mai bine este să se păstreze doza indicată de medic.

Medicamentele pot cauza creşterea în greutate

Dacă după ce luaţi medicamentul prescris pentru reglarea hormonilor tiroidieni observaţi o creştere în greutate, cel mai bine este să vorbiţi cu medicul pentru a vă regla din nou doza de hormoni.

Terapia cu iod

Terapia pe bază de iod te poate face să te îngraşi. peste 85% dintre pacienţii care fac terapie cu iod pentru stabilizarea tiroidei ajung să se îngraşe

Tipul de antrenament te ajută

Dacă ai timp să faci numai un anumit tip de antrenament cel mai bine este să faci antrenament cu greutăţi care să îţi întărească muşchii.

Apă

Trebuie să consumi foarte multă apă ca să îţi faci metabolsimul să înceapă să ardă calorii. Pentru pacienţii cu hipotiroidism, metabolismul lor este la foc mic, de aceea, ei trebuie obligatoriu să consume 2L pe apă pe zi dacă nu şi mai mult.

Cel mai bine în astfel de situaţii este să se evite sucurile de orice tip şi să se consume doar apă

7. Fibre

Un consum mare de fibre înseamnă că vei mânca regulat 3 mese pe zi şi vei arde calorii. Fibrele sunt săţioase şi îţi ţin de foame.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel