70 este noul 50! Cum să arăți impecabil și la vârsta a treia și să scapi de ridurile de pe față și gât

70 este noul 50! Cum să arăți impecabil și la vârsta a treia și să scapi de ridurile de pe față și gât
70 este noul 50! Cum să arăți impecabil și la vârsta a treia și să scapi de ridurile de pe față și gât

Helen Mirren, Susan Sarandon și Jane Fonda sunt doar câteva dintre celebritățile care arată impecabil la vârsta a treia. În cazul lor, 70 este noul 50 și nu neapărat datorită chirurgiei. O piele tonică, un look fresh, dar natural și un zâmbet cu minimum de riduri de expresie sunt posibile și grație terapiilor antiaging. La ora actuală, multe românce le solicită chiar la vârste înaintate. “Femeile de 30 de ani cer tratamente în scop preventiv și de înfrumusețare ca mărirea buzelor, corectarea unor trăsături, a unor semne distinctive, femeile de 40 de ani vin cu cerințe mai precise de îmbunătățire a aspectului, dar și cu nevoi mai mari. Cele mai complexe tratamente sunt la femeile peste 50 de ani. Apelează în ultimii 10 ani la tratamente de rejuvenare facială și persoane peste 60 chiar și de 70 de ani pentru că niciodată nu e prea târziu. Cea mai vârstnică pacienta a mea la tratamente de întinerire a fost de 83 de ani pentru că avea o nepoțică adolescentă care dorea asta. Bărbații au început și ei să devină consumatori de astfel de terapii”, afirmă medicul dermatolog Mihaela Leventer, unul dintre pionierii tratamentelor antiaging din țara noastră.

Tinerețe fără bătrânețe nu există, iar înaintarea în vârstă presupune modificări complexe de la subțierea fibrelor de colagen și elastină, îngroșarea pielii, degradarea oaselor feței, până la riduri profunde și pătarea tenului. Toate aceste transformări sunt accelerate de expunerile la soare, fumat, dietă fără legume și fructe proaspete, stres, poluare, deshidratare. Fie că vrem sau nu, oglinda ne spune adevărul, care doare dacă nu avem gene bune. Dar asta nu înseamnă că nu avem soluții!

“Dacă dorim să suprimăm vinișoarele vizibile sau roșeața de pe față sau gât, apelăm la laserul vascular potrivit pentru închidere, de exemplu Dye laser Perfecta. Dacă vrem să îmbunătățim textura pielii, s-o facem mai netedă, mai uniform colorată, cu mai puține riduri fine, apelăm la laserul fracționat CO2 sau erbium. Pielea lăsată poate fi contractată cu aparatul de radiofrecventa. Ridurile de expresie se relaxează cu ajutorul toxinei botulinice, iar șanțurile adâncite pot fi umplute cu acid hialuronic. Chiar și volumul feței poate fi restaurat cu ajutorul firelor de suspensie injectabile. Pielea uscată poate fi hidratată artificial cu ajutorul acidului hialuronic fluid. Dermabraziunea, peelingul netezesc suprafața cutanată. Se pot face tratamente diferite la același pacient și abordarea nechirurgicală complexă aduce cele mai rapide satisfacții, fără recuperare îndelungată și cu o suferință minoră”, adaugă dermatologul de top Mihaela Leventer care folosește cu succes în clinica sa aceste metode.

În plus, specialiștii reamintesc tuturor celor care-și doresc o piele sănătoasă să folosească produse adecvate tipului de ten, să nu neglijeze demachierea zilnică, să folosească mereu cosmetice cu factor de protecție și să semnaleze dermatologului orice problemă cutanată.

1 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox