Sari la conținut

Un medic american a dezvăluit rețeta cu care și-a întinerit corpul cu 20 de ani. Nici nu bănuiești ce vârstă are

Un medic american a dezvăluit rețeta sa pentru reîntinerire. Dr. Mark Hyman este expert în longevitate care are 63 de ani, dar arată mult mai tânăr datorită rutinei sale sănătoase pe care și-a îmbunătățit-o de-a lungul anilor.

Testele care determină vârsta biologică oferă informații valoroase despre cum anumite obiceiuri pot influența sănătatea și durata vieții noastre.

Hyman consideră că bătrânețea nu trebuie asociată automat cu probleme de sănătate, deoarece multe dintre acestea pot fi prevenite și inversate prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase, cum ar fi o alimentație echilibrată și exercițiile fizice regulate, potrivit Insider. 

În cartea sa „Young Forever”, Hyman prezintă strategiile pentru o îmbătrânire sănătoasă și oferă sfaturi pentru a prelungi nu doar durata vieții, ci și „durata de sănătate”. Prin adoptarea unei rutine sănătoase, Hyman a evitat problemele de sănătate pe termen lung și a reușit să-și mențină starea fizică optimă.

Cafeaua poate reduce riscul de boli cronice

Potrivit lui Hyman, el începe fiecare zi la ora 6 dimineața, meditând timp de 20 de minute și apoi bucurându-se de cafeaua sa de dimineață înainte de a se așeza la masa de scris. Obiceiurile sale matinale sunt legate de longevitate, conform studiilor, deoarece cafeaua poate reduce riscul de afecțiuni precum bolile de inimă și demența și poate oferi antioxidanți benefici sănătății, în timp ce meditația poate îmbunătăți sănătatea mentală și reduce stresul, o cauză majoră a îmbătrânirii.

După ce bea cafeaua, Hyman face exerciții de forță cu benzi elastice pentru a-și dezvolta mușchii și pentru a reduce durerile de spate. Acest tip de antrenament de forță poate reduce riscurile de sănătate și poate fi efectuat cu ușurință acasă sau în călătorii. După antrenamentul său de dimineață, el ia un duș cu aburi și face o baie rece timp de trei minute, ceea ce poate reduce inflamațiile și îmbunătăți metabolismul.

Ce mănâncă dimineața

Micul său dejun sănătos include proteine și nutrienți din plante și grăsimi sănătoase, precum fructele de pădure, semințele de chia și semințele de cânepă, și o pudră de proteine din zer pentru a-și menține masa musculară.

„Pe măsură ce îmbătrânești, masa musculară este mai importantă. Este o piesă esențială a îmbătrânirii sănătoase”, spune Hyman.

Hyman se concentrează pe alimente integrale pe bază de plante pe parcursul zilei, iar în plus, adaugă suplimente cum ar fi creatina și C15:0 pentru a-și îmbunătăți sănătatea mușchilor, creierului, somnului și a reduce nivelul de stres. Hyman sugerează că, pentru a obține longevitate, este important să începem cu modificări în dieta noastră și să avem mai multă activitate fizică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel